Στην αντισημιτική ρητορεία εμμένει ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός αψηφώντας τις αντιδράσεις
Δίχως να πτοείται από την «επίπληξη» Μπους περί δηλώσεων λανθασμένων που σπέρνουν τη διχόνοια, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μ.Μαχατίρ συνεχίζει την Τρίτη το αντισημιτικό του ξέσπασμα στρεφόμενος κατά «των αλαζόνων εβραίων που ελέγχουν ολόκληρο τον κόσμο».
51
Δίχως να πτοείται από την «επίπληξη» Μπους περί δηλώσεων λανθασμένων που σπέρνουν τη διχόνοια, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μαχατίρ Μοχαμάντ συνεχίζει την Τρίτη το αντισημιτικό του ξέσπασμα στρεφόμενος κατά «των αλαζόνων εβραίων που ελέγχουν ολόκληρο τον κόσμο».
Βάσει των όσων επισημαίνει το BBC, ο Μαχατίρ Μοχαμάντ -ο οποίος αποσύρεται στα τέλη του έτους έπειτα από 22 χρόνια στην εξουσία- δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Μπανγκόκ πως οι επικρίσεις που συγκέντρωσε το σχόλιό του ότι «οι εβραίοι κυβερνούν τον κόσμο με πληρεξούσιο» αποδεικνύει πως έχει δίκιο.
«Η αντίδραση του κόσμου δείχνει πως όντως ελέγχουν τον κόσμο. Το Ισραήλ είναι μία μικρή χώρα. Δεν υπάρχουν τόσο πολλοί εβραίοι στον κόσμο. Είναι όμως τόσο αλαζόνες που αψηφούν ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμη και εάν ο ΟΗΕ λέει όχι, αυτοί προχωρούν. Γιατί; Γιατί έχουν τη στήριξη αυτών των ανθρώπων» δήλωσε ο Μαχατίρ.
Τα αρχικά σχόλια του Μαλαισιανού πρωθυπουργού -από το βήμα της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC)- προκάλεσαν την αντίδραση Μπους, ο οποίος φέρεται να δήλωσε στον Μαχατίρ Μοχαμάντ στο περιθώριο του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) πως πρόκειται για απόψεις λανθάνουσες που προκαλούν διχόνοια.
«Οι δηλώσεις αυτές είναι ενάντια στις πεποιθήσεις μου» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μπους προς τον Μαχατίρ στο περιθώριο της συνόδου του APEC, κατά τα όσα μετέφερε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ ΜακΚλέλαν. Πάντως, ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός αρνήθηκε την Τρίτη πως δέχθηκε την όποια «επίπληξη» του προέδρου των ΗΠΑ.
«Φυσικά και δεν με επέπληξε. Το μόνο που είπε ήταν ότι λυπάμαι που σήμερα πρέπει να χρησιμοποιήσω σκληρές λέξεις εις βάρος σου. Μετά από αυτό, ουσιαστικά περπατούσαμε χέρι-χέρι» επισήμανε ο Μαχατίρ Μοχαμάντ στη συνέντευξη που δημοσιεύεται την Τρίτη σε μαλαισιανή εφημερίδα, και αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδει το Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρατικοδίαιτη αριστεία
- Τρομερές στιγμές στο φινάλε του Πορτογαλία – Κροατία: Η αφιέρωση στον Ζότα, η ατάκα του CR7 για το μέλλον και η τελευταία αγκαλιά Ρονάλντο – Μόντριτς (vids)
- Προπόνηση: Τα 10 λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο
- Ηλιοφάνεια και στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το απόγευμα
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)





































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)







![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442