Η υπερκατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Βαλτιμόρη: Η κατανάλωση περισσότερων των εννέα ποτηριών αλκοόλ την εβδομάδα για χρονικό διάστημα περισσότερων των δέκα ετών αυξάνει κάθετα την πιθανότητα προσβολής από καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Γαστρεντερολογίας.
Βαλτιμόρη: Η κατανάλωση περισσότερων των εννέα ποτηριών αλκοόλ την εβδομάδα για χρονικό διάστημα περισσότερων των δέκα ετών αυξάνει κάθετα την πιθανότητα προσβολής από καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Γαστρεντερολογίας.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που παρουσίασαν οι ειδικοί ερευνητές του Πανεπιστημίου Stony Brook, κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου καθώς και προκαρκινικού πολύποδα βρέθηκαν μόλις στο 6,1% των ατόμων που απείχαν του αλκοόλ, όταν το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ όσων έπιναν εννέα ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα για 10 συνεχή χρόνια ήταν 17,4%.
Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως την ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό, το κάπνισμα, τη διατροφή, το σωματότυπο, το βαθμό σωματικής άσκησης και το μορφωτικό επίπεδο, ο κίνδυνος προσβολής από τη νόσο εξαιτίας του αλκοόλ παρέμενε ο ίδιος.
Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού ελαττώνει την πιθανότητα προσβολής από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, ενώ τονίζουν ότι άμεσα οφέλη έχει και η καρδιά.
health.in.gr
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442