Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός Συνασπισμού και Βουλής η Μαρία Δαμανάκη

Εκτός Συνασπισμού και Βουλής η Μαρία Δαμανάκη

Την αποχώρησή της από τον Συνασπισμό και την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε την Πέμπτη η Μαρία Δαμανάκη. Τη θέση της στη Βουλή αναμένεται να αναλάβει ο Γιάννης Δραγασάκης.

43

Την αποχώρησή της από τον Συνασπισμό και την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε την Πέμπτη η Μαρία Δαμανάκη.

Σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους, η κ. Δαμανάκη σχολίασε την αντίδραση της ηγεσίας του ΣΥΝ στην πρόσφατη επιστολή της, με την οποία ανάφερε ότι δεν θα κατερχόταν στις επόμενες εκλογές αλλά θα παρέμενε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, κάνοντας λόγο για «προγραφή».

«Είδα κατάπληκτη την αντίδραση της ηγεσίας του ΣΥΝ. Σε όλα τα μέσα επικοινωνίας και σε όλες τις εφημερίδες υπάρχει σήμερα η προγραφή μου» δήλωσε η κ. Δαμανάκη, προσέθεσε:

«Έχουν διοχετευτεί πληροφορίες ότι η κίνησή μου αυτή είναι εχθρική προς το ΣΥΝ. Θεωρεί η ηγεσία του ΣΥΝ ότι δεν μπορώ να τον εκπροσωπώ στη Βουλή και ότι πρέπει να αποχωρήσω, διότι βλάπτω το κόμμα. Αυτό που γίνεται είναι προσπάθεια να μετατεθεί η βαθύτατη πολιτική μου διαφωνία σε ένα επίπεδο προσωπικής αντιπαράθεσης σε ένα επίπεδο παζαριού για έδρες και διάφορα αξιώματα. Δεν θα το επιτρέψω».

Η Μαρία Δαμανάκη ξεκαθάρισε, επίσης, ότι αποχωρεί από το ΣΥΝ, ότι παραιτείται από το βουλευτικό της αξίωμα, αλλά όχι και από την πολιτική ζωή.

«Δεν παραιτούμαι από την πολιτική ζωή, δεν παραιτούμαι από το δικαίωμά μου να λέω την άποψή μου δημόσια, να υπάρχω στη δημόσια ζωή και να παλεύω για μια Αριστερά ευρωπαϊκή, σύγχρονη, ανανεωτική, μια Αριστερά που θα συμμετέχει θετικά στην πολιτική ζωή του τόπου, μια Αριστερά της δημιουργίας, μια Αριστερά που θα είναι σε θέση να συμβάλλει ως χρήσιμη πολιτική δύναμη στο μέλλον αυτής της χώρας» υπογράμμισε.

Τέλος, ανήγγειλε ότι «με όποιο πρόσφορο τρόπο μπορώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα παλέψω αυτή την υπόθεση. Θα παλέψω τις απόψεις μου. Εννοείται βεβαίως ότι οι αποφάσεις μου για τη μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές παραμένουν».

Aπάντηση Κωνσταντόπουλου

Λίγο μετά την ανακοίνωση από τη Μαρία Δαμανάκη ότι αποχωρεί τον ΣΥΝ, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι η απόφασή της αυτή «είναι δική της επιλογή και γι αυτήν θα κριθεί από τον κόσμο της Αριστεράς και τον ελληνικό λαό».

Όπως υποστήριξε ο κ. Κωνσταντόπουλος, «ο ΣΥΝ του διαλόγου και του σεβασμού των απόψεων θα συνεχίσει σταθερά και με συνέπεια την πορεία του» και «θα πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις τον δικομματισμό και δεν θα παγιδευτεί στα εκβιαστικά διλήμματα που εν όψει εκλογών επιχειρεί να θέσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Στη Βουλή ο Γ.Δραγασάκης

Τη θέση της Μαρίας Δαμανάκη στη Βουλή αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος αναπληρωματικός στο ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού στη Β περιφέρεια Αθηνών Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Δραγασάκης επιστρέφει για τρίτη φορά στα βουλευτικά έδρανα. Πρωτοεκλέχθηκε στα Χανιά με το ψηφοδέλτιο του ενιαίου Συνασπισμού στις εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989 και επανεκλέχθηκε στη Β Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού της Αριστεράς & της Προόδου στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996.

ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024