
Μόνο οι δήμοι που διαθέτουν πολεοδομικά γραφεία θα «πληρώνουν» για τα νέα αυθαίρετα
Μόνο οι 80 δήμοι που διαθέτουν πολεοδομικά γραφεία θα τιμωρούνται με τα «τσουχτερά» πρόστιμα που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα αυθαίρετα, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ με την υπουργό Βάσω Παπανδρέου.
71
Μόνο οι 80 δήμοι που διαθέτουν πολεοδομικά γραφεία θα τιμωρούνται με τα «τσουχτερά» πρόστιμα που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα αυθαίρετα, όπως συμφωνήθηκε την Τρίτη κατά τη συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ με την υπουργό Βάσω Παπανδρέου.
Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ εγκαινίασε έτσι έναν κύκλο συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς εν όψει της κατάθεσης του ν/σ στη Βουλή. Σε αυτό το πλαίσιο, την Τετάρτη θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ, καθώς και με το προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Όπως έχει δηλώσει η υπουργός, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και προβλεπεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του έτους.
Εντός της εβδομάδας εξάλλου αναμένεται να αποσταλεί στις πολεοδομίες, τους δήμους και τις νομαρχίες ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, προκειμένου να συνδέσουν τα αυθαίρετά τους με τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
Σημειώνεται ότι η σύνδεση με τα δίκτυα των αυθαιρέτων -εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου- θα γίνει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Οινόη – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις
- Πίσω στο σπίτι με τους γονείς: Ένδειξη ήττας ή συνετή επιλογή για το μέλλον;
- Συνταγή: Λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Πρόωρος τελικός Πορτογαλία-Ισπανία και μετά ΗΠΑ-Βέλγιο
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Όλες οι διασταυρώσεις και τα δύο πρώτα ζευγάρια των προημιτελικών
- Λάρισα: Συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη εν αναμονή διορισμού συνηγόρου για κατηγορούμενο

