Τις κατηγορίες των ΗΠΑ περί «απειλής της παγκόσμιας ασφάλειας» απορρίπτει η Δαμασκός
Το νέο «κατηγορώ» των ΗΠΑ ότι η Δαμασκός αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια λόγω υποστήριξης της τρομοκρατίας και επιδίωξης ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής, απορρίπτει η συριακή κυβέρνηση, δηλώνοντας ανοιχτή σε σε συνεργασία με την Ουάσινγκτον.
51
Το νέο «κατηγορώ» της Ουάσινγκτον ότι η Δαμασκός αποτελεί διπλή απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια λόγω υποστήριξης της τρομοκρατίας και επιδίωξης ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής, απορρίπτει η συριακή κυβέρνηση, δηλώνοντας ανοιχτή υπό προϋποθέσεις σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Απαντώντας στις σχετικές κατηγορίες που διατυπώθηκαν αυτή τη φορά διά στόματος του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Τζον Μπόλτον, ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας Φαρούκ αλ Σάραα επισήμανε πως η Δαμασκός είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Μπους με την προϋπόθεση πως η συζήτηση θα εστιαστεί σε «λογικά και ρεαλιστικά» αιτήματα.
Κατά τα όσα επισημαίνει το BBC, οι δηλώσεις Αλ Σάραα έρχονται τη στιγμή που το αμερικανικό Κογκρέσο εξετάζει σχέδιο νόμου για την επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας στην περίπτωση μη συμμόρφωσης. «Ερωτώ. Ποιός συνεργάζεται με την Αμερική όπως εκείνη το επιθυμεί; Η Αμερική έχει πάρα πολλές απαιτήσεις. Εάν είναι λογικές και ρεαλιστικές η Συρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί» σημείωσε ο Αλ Σάραα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μικ Τζάγκερ έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο το 1976, σύμφωνα με τη νέα βιογραφία των Rolling Stones
- Χανιά: Η στιγμή που οδηγός ΙΧ χάνει τον έλεγχο και «καρφώνεται» σε σταθμευμένα αυτοκίνητα
- Ρουμάνοι: «Κάνει σκέψεις αποχώρησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου»
- «Εδώ βρίσκεται ο λόγος που έκανα ότι έκανα» – Τι γράφουν τα σημειώματα που άφησε ο 89χρονος που τραυμάτισε 5 άτομα
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Αμπελώνα από τον Δήμο Πύργου
- Markos by Night: Το γέλιο επιστρέφει και αυτό το Σάββατο
- Το προφίλ του 89χρονου που τραυμάτισε 5 άτομα σε δύο διαφορετικά σημεία της Αθήνας
- Πηγές της Περιφέρειας υποστηρίζουν ότι υπάρχει πρόθεση τα Προσφυγικά να επιστραφούν ως χώροι κοινωνικής κατοικίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442