
Και το Ιράκ θα συμμετάσχει στη συνάντηση του ΟΠΕΚ στις 24 Σεπτεμβρίου
Για πρώτη φορά από τη λήξη του πολέμου και την έναρξη της κατοχής των αμερικανικών δυνάμεων, το Ιράκ θα συμμετάσχει σε συνάντηση του ΟΠΕΚ, και συγκεκριμένα στην επόμενη στις 24 Σεπτεμβρίου, γεγονός που αναβαθμίζει περαιτέρω το νέο καθεστώς της χώρας.
27
Για πρώτη φορά από τη λήξη του πολέμου και την έναρξη της κατοχής των αμερικανικών δυνάμεων, το Ιράκ θα συμμετάσχει σε συνάντηση του ΟΠΕΚ, και συγκεκριμένα στην επόμενη στις 24 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας και επιβεβαίωσε ο ΟΠΕΚ.
Όπως αναφέρει το Reuters, η συμμετοχή ιρακινής αντιπροσωπείας στη συνάντηση του ΟΠΕΚ (του οποίου το Ιράκ είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη) θα αναβαθμίσει περαιτέρω την αξιοπιστία του υπό αμερικανική υποστήριξη Κυβερνητικού Συμβουλίου, ειδικά στον αραβικό κόσμο.
Επίσης, θα περιορίσει τις ανησυχίες στα μέλη του καρτέλ ότι η ιρακινή κυβέρνηση ενδέχεται να αποχωρήσει από τις τάξεις του διεθνούς οργανισμού, αγνοώντας τις αποφάσεις για τις ποσοστώσεις παραγωγής και μειώνοντας συνεπώς τη δύναμη του στις διεθνείς αγορές ενέργειας.
Από την αμερικανική εισβολή, τον περασμένο Μάρτιο, το Ιράκ απουσιάζει από τις συναντήσεις του ΟΠΕΚ, καθώς τα μέλη του καρτέλ επιμένουν ότι θα δεχθούν μόνο μία αντιπροσωπεία κυβέρνησης αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ.
Αλλά τα περισσότερα μέλη του ΟΠΕΚ άλλαξαν τη στάση τους, μετά τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του ιρακινού Συμβουλίου Διακυβέρνησης στη συνάντηση του Αραβικού Συνδέσμου την περασμένη εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυπριακό: Δεν αναμένεται νέο σχέδιο τύπου Ανάν, δηλώνει ο Ερχιουρμάν
- ΗΠΑ: Επιβάτιδα γέννησε εν πτήσει υγιέστατο κοριτσάκι 2,5 κιλών
- Μάλτα: Πρόωρες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αμπέλα
- Ινδονησία: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε σύγκρουση τρένων – Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών
