27

Ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Λισαβόνας θα είναι η χάρτα οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης την Τετάρτη στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι στόχοι της Λισαβόνας αφορούν στα μέτρα που πρέπει να λάβουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταστεί μέχρι το 2010 η πιο ανταγωνιστική οικονομία στον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, για την υλοποίηση των μέτρων της χάρτας σύγκλισης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι στόχοι της Λισαβόνας.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στο εαρινό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στις Βρυξέλλες και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της ελλνικής προεδρίας, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ επαναβεβαίωσαν τους στόχους της Λισαβόνας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι «15» αποφάσισαν τη λήψη μέτρων σχετικά με την προώθηση της απασχόλησης των γυναικών, την αύξηση των επιδομάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες, τη μείωση της ανεργίας, την προαγωγή της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ