«Αλμα» προς όφελος των πολιτών η χάρτα της σύγκλισης, λέει ο Νίκος Χριστοδουλάκης
«Ένα άλμα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης το περιεχόμενο του χάρτη οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης που θα ανακοινώσει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο.
27
Σαφείς πολιτικές, μέσω των οποίων θα επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, αύξηση της απασχόλησης και σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου με το μέσο όρο της ΕΕ, θα περιέχει η χάρτα της οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κ.Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός είχε σήμερα τρίωρη συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας για τις τελευταίες «πινελιές» του χάρτη σύγκλισης, το περιεχόμενο του οποίου θα ανακοινώσει αύριο στο Ζάππειο.
Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε πως τα τελευταία χρόνια οτι έχουν γίνει «πολύ σημαντικά βήματα» στην ελληνική οικονομία και ότι τώρα απομένει να γίνει «ένα άλμα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών».
Η τετραετία 2004-2008, προσέθεσε, θα έχει ξεκάθαρους στόχους με συγκεκριμένες πολιτικές και με ακριβή κοστολόγηση. «Οι συγκεκριμένες πολιτικές θα προβλέπουν πως η ανάπτυξη που έχουμε τώρα θα επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια για να προσεγγίσουμε περισσότερο την ΕΕ, να αυξήσουμε την απασχόληση και να έχουμε μια κοινωνία με περισσότερη συνοχή και αλληλεγγύη» είπε.
Αναφερόμενος στους στόχους της τετραετίας, ο υπουργός Οικονομίας είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ούτε ευχολόγια ούτε επικλήσεις αλλά συγκεκριμένες πολιτικές» και συμπλήρωσε ότι «ανεξάρτητα από τυχόν λάθη και παραλείψεις ή προβλήματα που ανακύπτουν στην πορεία της ανάπτυξης, η Ελλάδα έχει κάνει τα τελευταία χρόνια πολύ σημαντικά βήματα στην οικονομία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
- Τρεις νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στη Χιλή – 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442