
«Νεκρός» κατά τον Γιασέρ Αραφάτ ο «οδικός χάρτης»
«Νεκρός» εξαιτίας της στάσης του Ισραήλ είναι σύμφωνα με τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής Γιασέρ Αραφάτ ο «οδικός χάρτης». Ενοχλημένες από τις δηλώσεις του Σαούλ Μοφάζ περί απέλασης Αραφάτ εμφανίζονται οι ΗΠΑ.
43
«Νεκρό» θεωρεί το διεθνές ειρηνευτικό σχέδιο, γνωστό ως «οδικός χάρτης», που προβλέπει και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ, σύμφωνα με δηλώσεις του που αναμετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
«Ο οδικός χάρτης είναι νεκρός, αλλά μόνον εξαιτίας της ισραηλινής στρατιωτικής επιθετικότητας κατά τις τελευταίες εβδομάδες τόνισε ο Γ.Αραφάτ σε συνέντευξή του στο CNN, που παραχώρησε από το αρχηγείο του στη Ραμάλα.
Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό ΥΠΕΞ, η Ουάσιγκτον αναμένει εξηγήσεις από το Ισραήλ για τις δηλώσεις του υπουργού Αμύνης Σαούλ Μοφάζ, ο οποίος πρότεινε την απέλαση του Παλαιστίνιου ηγέτη.
«Προτού απαντήσουμε, θα θέλαμε να γνωρίζουμε το πλαίσιο των δηλώσεων» υποστήριξε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον θα επιθυμούσε να γνωρίζει εάν οι δηλώσεις του Μοφάζ απηχούσαν προσωπικές του απόψεις ή τη γνώμη της ισραηλινής κυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δήλωσε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση Μπους γνωρίζει τις δηλώσεις του Μοφάζ, αλλά αρνήθηκε να τις σχολιάσει λεπτομερώς.
«Η θέση μας έναντι του Αραφάτ παραμένει αμετάβλητη. Πιστεύουμε ότι αυτός αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του» δήλωσε ο Ρ.Μπάουτσερ.
Στις πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Ρ.Μπάουτσερ αρκέσθηκε να υπενθυμίσει ότι την τελευταία φορά που το Ισραήλ διετύπωσε αυτήν την απειλή η Ουάσιγκτον δεν την επικρότησε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
- Σάλος με διεθνή διαιτητή της UEFA – Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους



