Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ίσως οδηγηθεί η Ελλάδα για το κλοφέν και άλλες τοξικές ουσίες
Η Κομισιόν δεν θα διστάσει να κινήσει διαδικασίες κατά της Ελλάδας αν η χώρα δεν συμμορφωθεί με οδηγία για την απογραφή και την απομάκρυνση των αποθεμάτων κλοφέν και άλλων τοξικών ουσιών, προειδοποιεί η επίτροπος αρμόδια για θέματα Περιβάλλοντος.
Η Κομισιόν δεν θα διστάσει να κινήσει διαδικασίες κατά της Ελλάδας αν η χώρα δεν συμμορφωθεί με την οδηγία για την απογραφή και την απομάκρυνση των αποθεμάτων κλοφέν και άλλων τοξικών ουσιών της ίδιας κατηγορίας, προειδοποιεί η επίτροπος αρμόδια για θέματα Περιβάλλοντος.
Σε απάντηση της Ερωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Μιχάλη Παπαγιαννάκη, για το αν το αρμόδιο όργανο προτίθεται να επισπεύσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η Μαργκό Βάλστρομ απαντά ότι «εάν η Ελλάδα δεν λάβει τα αναγκαία μέτρα συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να κινήσει διαδικασίες επί παραβάσει».
Πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), που δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί επίσημα, αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που υπέχει βάσει της Οδηγίας 96/59/ΕΚ για τη διάθεση των πολυχλωροδιφαινυλίων και των πολυχλωροτριφαινυλίων (PCB/PCT), κατηγορίες χημικών στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το κλοφέν.
Σύμφωνα με το ΔΕΚ η παράβαση της Ελλάδας συνίσταται στη «μη κατάρτιση συνοπτικών καταλόγων ειδών εξοπλισμού που περιέχουν ποσότητες PCB άνω των πέντε κυβικών δεκατόμετρων, σχεδίων για την απολύμανση ή/και διάθεση του απογραφέντος εξοπλισμού και των περιεχομένων σε αυτόν PCB, και κατευθύνσεων για τη συλλογή και επακόλουθη τελική διάθεση του εξοπλισμού που δεν υπόκειται στην απογραφή».
Κατά τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, «η στάση της Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά και τις αποκαλύψεις για διαρροή ποσοτήτων κλοφέν στα υπόγεια του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και τις διαστάσεις που συνακόλουθα έλαβε το θέμα, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που θα αντιμετωπίσουν οι ελληνικές αρχές, δεδομένου ότι και σε άλλα κτίρια βρίσκονται ανάλογες ποσότητες».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου