Συνεδρίαση της Διυπουργικής με αντικείμενο τον απολογισμό των δοκιμαστικών αγώνων
Απολογισμό των δοκιμαστικών αγώνων έκανε η Διυπουργική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, που εμφανίστηκε ικανοποιημένος, επισήμανε όμως ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό. Πάμε καλά μπορούμε και καλύτερα, τόνισε.
37
Αναλυτικό απολογισμό των δοκιμαστικών προολυμπιακών αγώνων στο πλαίσιο της Ολυμπιακής προετοιμασίας έκανε, την Τρίτη, η Διυπουργική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος, ωστόσο, επισήμανε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό και τόνισε πως «πηγαίνουμε μεν καλά αλλά μπορούμε να πάμε και καλύτερα».
Την παρουσίαση των συμπερασμάτων της Οργανωτικής Επιτροπής, σχετικά με τους δοκιμαστικούς αγώνες, έκανε η πρόεδρος του «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.
Συγκεκριμένα, η κ. Αγγελοπούλου ανέφερε ότι μετά τη δυσμενή εικόνα των πρώτων ημερών, η συνολική εικόνα είναι θετική, όπως και η οργανωτική διάσταση των δοκιμαστικών. Τόνισε ακόμη πως οι δυσκολίες που επισημάνθηκαν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμη 33 δοκιμαστικοί αγώνες, για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η διαρκής προετοιμασία και εγρήγορση.
Παρεμβαίνοντας, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η ελληνική πλευρά πήρε πολλά μαθήματα από τους δοκιμαστικούς αγώνες και όπου παρατηρήθηκαν ελλείψεις διορθώνονται πολύ γρήγορα.
Ευκαιρία να δοκιμαστούν οι εγκαταστάσεις και το οργανωτικό σχήμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, τους δοκιμαστικούς αγώνες.
Για τα δημοσιεύματα στην Αυστραλία
Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα νέα δημοσιεύματα αυστραλιανών μέσων ενημέρωσης που αμφισβητούν την ικανότητα της Ελλάδας να διοργανώσει επιτυχείς και ασφαλείς Αγώνες.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε φυσικό το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, επανέλαβε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν με ασφάλεια και απέδωσε τα αρνητικά σχόλια σε διάφορα συμφέροντα. Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ασφάλεια της Ολυμπιάδας είναι κεντρικό θέμα και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι «σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται από το γεγονός ότι για άλλη μια φορά εκπορεύονται στην Αυστραλία δημοσιεύματα επικριτικά για την ελληνική διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων».
Τα δημοσιεύματα διακρίνονται για δεισιδαιμονίες που φθάνουν στα όρια του γελοίου, για ανιστόρητες αναφορές, κατά τις οποίες μπερδεύονται οι ελληνικοί με τους ρωμαϊκούς αγώνες» είπε ο κ. Πρωτόπαπας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Η προειδοποίηση του Τραμπ προς τον Κάρολο – Αναγνώστης χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο
- Ανακατεύοντας την τράπουλα στην Κεντροαριστερά: Τι αλλάζει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
- Άγιο Δημήτριο: Στο Ναυτοδικείο ο 20χρονος δράστης – Απολογείται για τη δολοφονία του 27χρονου
- Εξετάζει επαναστατική αλλαγή η FIFA στο Μουντιάλ – Τα νέα δεδομένα με τις κίτρινες κάρτες
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442