Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Οι νεκροί λόγω του καύσωνα ενδέχεται να είναι 10.000, λέει τώρα η γαλλική κυβέρνηση

Οι νεκροί λόγω του καύσωνα ενδέχεται να είναι 10.000, λέει τώρα η γαλλική κυβέρνηση

Ο πρόεδρος της Γαλλίας παραδέχτηκε ότι το σύστημα υγείας της χώρας του απέτυχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα λόγω του πρόσφατου κύματος καύσωνα, την ώρα που η κυβέρνηση αναθεωρεί τις αρχικές εκτιμήσεις για 3.000 νεκρούς, κάνοντας λόγο για 10.000 θύματα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

37

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ παραδέχτηκε ότι το σύστημα υγείας της χώρας του απέτυχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα εξαιτίας του πρόσφατου κύματος καύσωνα και υποσχέθηκε αλλαγές. Την ίδια ώρα η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για 3.000 νεκρούς δεν ήταν ρεαλιστικές και ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι στην πραγματικότητα 10.000.

Ο Ιμπέρ Φαλκό, υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης αρμόδιος για θέματα τρίτης ηλικίας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών. «Πιθανότατα» όμως είπε, επικαλούμενος στοιχεία του μεγαλύτερου γραφείου τελετών της χώρας του, περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η ΟGF, η μεγαλύτερη αλυσίδα γραφείων τελετών στη Γαλλία που ελέγχει περίπου το 25% της αγοράς, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των κηδειών που ανέλαβε τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Αυγούστου είναι κατά 2.600 περισσότερες, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Ο πρόεδρος Σιράκ, εξάλλου, παραδεχόμενος την αδυναμία αντιμετώπισης του καύσωνα, υποσχέθηκε ότι «θα γίνουν τα πάντα για να αντιμετωπισθούν οι ανεπάρκειες τις οποίες διαπιστώσαμε στην οργάνωση των υπηρεσιών υγείας».

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του Ζαν Πιερ Ραφαρέν ότι δεν έκανε ό,τι έπρεπε για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 51% των Γάλλων θεωρεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή.

Η αντιπολίτευση προσάπτει επίσης στον Ζακ Σιράκ ότι δεν παρενέβη στη διάρκεια της κρίσης και πως συνέχισε τις διακοπές του στον Καναδά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
Cookies