Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
Με απώλειες 0,30% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Με απώλειες 0,30% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, σε μία συνεδρίαση με αρκετές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε συγκρατημένες ρευστοποιήσεις στα blue chips και κυρίως στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, σε μία συνεδρίαση με αρκετές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε συγκρατημένες ρευστοποιήσεις στα blue chips και κυρίως στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,30% στις 2.233,64 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 177,3 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 2.229 – 2.255 μονάδων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν απώλειες, με «οδηγό» τις μετοχές των Allianz, Alcatel και Infineon Technologies.

Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, κυρίως στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οδηγώντας την αγορά κοντά στις 2.230 μονάδες. Το αγοραστικό ενδιαφέρον στράφηκε σε ορισμένες τράπεζες και τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,06% στις 2.648,89 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 0,33% στις 1.117,81 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,20% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύθηκε κατά 1,25%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες επικράτησαν μεικτές τάσεις. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Μη Μεταλλικών ορυκτών και Τσιμέντων (-2,29%) και τα υψηλότερα κέρδη οι Κατασκευαστικές (+2,77%).

Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (+1,17% στα 18,96 ευρώ), του ΟΠΑΠ (-0,94% στα 10,62 ευρώ) και του ΟΤΕ (-1,59% στα 11,16 ευρώ).

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 141 σημείωσαν άνοδο, 177 υποχώρησαν και 63 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000
Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026
Cookies