Διαβεβαίωση Σημίτη για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων
Τη διαβεβαίωση ότι τα Ολυμπιακά έργα θα ολοκληρωθούν έγκαιρα και η Ελλάδα θα είναι έτοιμη και ασφαλής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων έδωσε τη Δευτέρα ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος επισκέφθηκε τα έργα στον Αγιο Κοσμά και το Δέλτα Φαλήρου.
Τη διαβεβαίωση ότι τα Ολυμπιακά έργα θα ολοκληρωθούν έγκαιρα και η Ελλάδα θα είναι έτοιμη και ασφαλής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων έδωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος επισκέφθηκε τα έργα που εκτελούνται στον Αγιο Κοσμά και το Δέλτα Φαλήρου.
Με την αναφορά αυτή ο πρωθυπουργός απάντησε, εμμέσως, στο μπαράζ δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου, που θέτουν ζητήματα ασφάλειας και προετοιμασίας για τους Αγώνες.
Παράλληλα, χαρακτήρισε το έργο ανάπλασης της παραλιακής το μεγαλύτερο που γίνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη συνέχεια έστειλε το μήνυμα ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συμπεριφερθεί ανεύθυνα».
Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, ο υφυπουργός αρμόδιος για Ολυμπιακά Έργα Νάσος Αλευράς, ο γγ Ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης και η πρόεδρος της ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι κανείς δεν θα πρέπει να κινδυνολογεί για το θέμα της ασφάλειας, καθώς η Ελλάδα έχει επενδύσει σε αυτό, ενώ η κ. Παπανδρέου τόνισε ότι με το τεράστιο έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, η Αθήνα γίνεται μια προσιτή πρωτεύουσα για όλους τους πολίτες.
Το μεσημέρι ο Κώστας Σημίτης θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους αρμόδιους υπουργούς, την κ. Αγγελοπούλου και τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Όσβαλντ.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).