
Τροχαία, παχυσαρκία και καρδιαγγειακά νοσήματα «σκοτώνουν» τους Έλληνες
Αθήνα: Οι πιο παχύσαρκοι Ευρωπαίοι, με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε τροχαία και δεύτεροι, μετά τους Αυστριακούς, σε αριθμό θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα για την υγεία των ανδρών.
Αθήνα: Οι πιο παχύσαρκοι Ευρωπαίοι, με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε τροχαία και δεύτεροι, μετά τους Αυστριακούς, σε αριθμό θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα για την υγεία των ανδρών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Υγείας των Ανδρών και δημοσιεύουν τα Νέα τη Δευτέρα, η Ελλάδα έχει τριπλάσιο αριθμό θανάτων από τροχαία στους άνδρες απ’ ό,τι η Βρετανία και η Σουηδία.
Συγκεκριμένα, στις ηλικίες από 25 έως 44 χρόνων, σε κάθε 100.000 θανάτους Ελλήνων ανδρών οι 42,6 οφείλονται σε τροχαίο δυστύχημα. Παράλληλα, στις ηλικίες από 75 ετών και άνω, ο αριθμός των θανάτων φτάνει τους 55,5 ανά 100.000.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης παρατηρείται μείωση των θανάτων από τροχαία, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Πολύ υψηλά ποσοστά έχει η Ελλάδα και στους θανάτους των ανδρών από καρδιαγγειακά νοσήματα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά την Αυστρία, καθώς το 48% των θανάτων των Ελλήνων οφείλεται σε αυτές τις παθήσεις.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Υγείας των Ανδρών η κατάσταση της υγείας των Ευρωπαίων συνδέεται άμεσα με τον τρόπο ζωής τους.
Οι Έλληνες είναι πρώτοι στο κάπνισμα, καθώς το 46,8% των ανδρών καπνίζουν συστηματικά, αλλά και στην παχυσαρκία, με ποσοστό 26,7%.
health.in.gr
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ξεφύγει ούτε από τη λογοδοσία, ούτε και από την κρίση των πολιτών
- ΚΚΕ: Έχει και η κοροϊδία τα όριά της, δήθεν οι μειώσεις που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
- Ποια σενάρια εξετάζει η Αστυνομία για τη δολοφονία της 42χρονης στη Σύρο – Η διάρρηξη που προηγήθηκε
- Τσουκαλάς: Προχειρότητα και ασυνέπεια απέδειξε ο Μητσοτάκης – Υπηρετεί με συνέπεια τον λαϊκισμό
- Το επόμενο μεγάλο ραντεβού της Εθνικής πόλο
- Άννα Φόνσου: Στο νοσοκομείο μετά από κρυολόγημα – Η ανακοίνωση από το Σπίτι του Ηθοποιού