Τροχαία, παχυσαρκία και καρδιαγγειακά νοσήματα «σκοτώνουν» τους Έλληνες
Οι πιο παχύσαρκοι Ευρωπαίοι, με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε τροχαία και δεύτεροι, μετά τους Αυστριακούς, σε αριθμό θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα για την υγεία των ανδρών.
Οι πιο παχύσαρκοι Ευρωπαίοι, με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε τροχαία και δεύτεροι, μετά τους Αυστριακούς, σε αριθμό θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα για την υγεία των ανδρών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Υγείας των Ανδρών και δημοσιεύουν τα Νέα τη Δευτέρα, η Ελλάδα έχει τριπλάσιο αριθμό θανάτων από τροχαία στους άνδρες απ ό,τι η Βρετανία και η Σουηδία.
Συγκεκριμένα, στις ηλικίες από 25 έως 44 χρόνων, σε κάθε 100.000 θανάτους Ελλήνων ανδρών οι 42,6 οφείλονται σε τροχαίο δυστύχημα. Παράλληλα, στις ηλικίες από 75 ετών και άνω, ο αριθμός των θανάτων φτάνει τους 55,5 ανά 100.000.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης παρατηρείται μείωση των θανάτων από τροχαία, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Πολύ υψηλά ποσοστά έχει η Ελλάδα και στους θανάτους των ανδρών από καρδιαγγειακά νοσήματα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά την Αυστρία, καθώς το 48% των θανάτων των Ελλήνων οφείλεται σε αυτές τις παθήσεις.
Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Υγείας των Ανδρών η κατάσταση της υγείας των Ευρωπαίων συνδέεται άμεσα με τον τρόπο ζωής τους.
Οι Έλληνες είναι πρώτοι στο κάπνισμα, καθώς το 46,8% των ανδρών καπνίζουν συστηματικά, αλλά και στην παχυσαρκία, με ποσοστό 26,7%.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59