Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, μιάμιση ώρα πριν από τη λήξη των συναλλαγών, με το γενικό δείκτη να ξεπερνά τις 2.150 μονάδες, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, μιάμιση ώρα πριν από τη λήξη των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,62% στις 2.159,39 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 183,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν μικρές απώλειες, με αφορμή την ανακοίνωση μικρότερων από τα αναμενόμενα κερδών της Deutsche Bank το δεύτερο τρίμηνο.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στο μεγαλύτερο μέρος της αγοράς και κυρίως στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Απώλειες σημειώνουν ορισμένες τραπεζικές μετοχές.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,48% στις 2.538,22 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 0,10% στις 1.086,18 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 καταγράφει κέρδη 1,46% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 ενισχύεται κατά 1,47%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες Τροφίμων και Ποτών (+2,09%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Χονδρικού Εμπορίου (-0,83%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+1,35% στα 10,50 ευρώ), του ΟΤΕ (+2,38% στα 11,18 ευρώ) και της Alpha Bank (+0,55% στα 18,38 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 181 ενισχύονται, 131 υποχωρούν και 67 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 14.30
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ανδρουλάκης παρουσιάζει τις 17 δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους συνταξιούχους
- Σε γερμανικό νοσοκομείο Αμερικανός που διαγνώστηκε με Έμπολα μετά την παραμονή του στο Κονγκό
- Δήμαρχος Παλλήνης στο in: Μόνο από τη Λεωφόρο Μαραθώνος διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 70.000 οχήματα
- Ενταση, φως και σκοτάδι: Νέες backstage φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς Σύγκρουση
- Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία έχει αποστολή να συλλαμβάνει δολοφόνους και όχι να σκοτώνει παιδιά
- Συναγερμός στη Λαμία μετά από κρούσματα σαλμονέλας
- «Η Ντόρτμουντ συμφώνησε με την Γκενκ και παίρνει τον Καρέτσα»
- Ακραία τοξικότητα και λάσπη κατά πολιτικών αντιπάλων η στρατηγική Μητσοτάκη προς τις εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442