Η ΝΔ ευτελίζει το διάλογο για το πολιτικό σύστημα, δηλώνει ο Κώστας Σκανδαλίδης
Για παιχνίδια με τους θεσμούς κατηγορεί τη ΝΔ ο Κ.Σκανδαλίδης, σημειώνοντας ότι ενώ η κυβέρνηση καλεί τα κόμματα σε διάλογο για το πολιτικό σύστημα, η αξιωματική αντιπολίτευση το ευτελίζει. «Ζητάμε διάλογο» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΣ.
Για παιχνίδια με τους θεσμούς κατηγορεί τη ΝΔ ο υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση καλεί τα κόμματα σε διάλογο για το πολιτικό σύστημα, η αξιωματική αντιπολίτευση το ευτελίζει. «Δεν ζητάμε αναγκαστικά συναίνεση. Ζητάμε διάλογο» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στα Νέα της Δευτέρας, ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτηρίζει αστειότητες τα περί αλλαγών στον εκλογικό νόμο με φόντο τις εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2005.
«Ο νέος νόμος κάθε άλλο παρά βοηθά το δεύτερο κόμμα, ενώ δίνει αυτοδυναμία με χαμηλό σχετικά ποσοστό. Πώς συνδέεται αυτό με την επίκληση του κ. Καραμανλή για διαχείριση της διπλής ήττας από το ΠΑΣΟΚ;
» […] Ο κ. Καραμανλής αντί να προδικάζει την προσεχή ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ας φροντίσει να ανταποκριθεί στο ρόλο που του εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η χώρα διαθέτει κυβέρνηση που κυβερνά και Βουλή που νομοθετεί» δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης.
Ο υπουργός σημειώνει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί το διάλογο για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και το πολιτικό σύστημα, χωρίς αυτό αναγκαστικά να σημαίνει συναίνεση: «Ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, καλή διάθεση, προτάσεις και θέσεις. Στοιχεία ξένα με τη Νέα Δημοκρατία.»
Αναφερόμενος στις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση ο υπουργός κάνει λόγο για το δικαιότερο και αναλογικότερο εκλογικό σύστημα που είχε ποτέ η χώρα ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται το στοιχείο της ύπαρξης σταθερής κυβέρνησης.
«Οι μεγάλες τομές είναι η αναδιάρθρωση των περιφερειών, η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, η δυνατότητα του πολίτη να ψηφίζει ξεχωριστά το κόμμα και τον βουλευτή και η δυνατότητα των προεκλογικών προγραμματικών συγκλίσεων ανάμεσα σε όμορα κόμματα.»
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων