
Μείωση του ΦΠΑ στα κράνη των μοτοσικλετιστών αναμένεται από το 2004
Τη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στα κράνη των μοτοσικλετιστών ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης από τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Το ελληνικό αίτημα αναμένεται να γίνει δεκτό και να εφαρμοστεί από 1ης/1/2004.
28
Τη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στα κράνη των μοτοσικλετιστών ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης από τους Ευρωπαίους ομολόγους του, κατά τη σύνοδο του Ecofin που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, το ελληνικό αίτημα, το οποίο έχει ως στόχο την καλύτερη προστασία των μοτοσικλετιστών και τη μείωση των συνεπειών των οδικών ατυχημάτων, αναμένεται να γίνει δεκτό από την ΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο επιβαλλόμενος στα κράνη συντελεστής ΦΠΑ είναι της τάξης του 18%. Ήδη η Κομισιόν έχει έτοιμο ένα σχέδιο Οδηγίας για την αναμόρφωση του ευρωπαϊκού καθεστώτος του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.
Το σχέδιο αυτό θα αναπροσαρμοστεί με τις χθεσινές υποδείξης των υπουργών του Ecofin και θα υποβληθεί προς έγκριση έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Έτσι, οι νέοι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου του 2004.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Σκότωσαν 8 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 διασώστες, οι ισραηλινές δυνάμεις
- Ο Τραμπ αντεπιτίθεται στον Μερτς: «Δεν ξέρει τι λέει»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Μήνυμα ανακωχής
- Αταμάν: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι»
- Μέλισσα κόντεψε να σκοτώσει γυναίκα στην Κρήτη – Την έσωσε η γειτόνισσα με ένεση αδρεναλίνης
- Κόρι Τζόσεφ: Ο x factor του game 1 έχει δαχτυλίδι ΝΒΑ


