Εμφύτευση τεχνητής καρδιάς στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο
Θεσσαλονίκη: Στην εμφύτευση τεχνητής καρδιάς πρόκειται να προχωρήσει την Τρίτη ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου σε 54χρονο ασθενή, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το κόστος της επέμβασης θα καλύψει εξ ολοκλήρου ο ασφαλιστικός φορέας του ασθενούς.
Θεσσαλονίκη: Στην εμφύτευση τεχνητής καρδιάς πρόκειται να προχωρήσει την Τρίτη ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου σε 54χρονο ασθενή, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το κόστος της επέμβασης θα καλύψει εξ ολοκλήρου ο ασφαλιστικός φορέας του ασθενούς.
Η νέας τεχνολογίας τεχνητή καρδιά θα εμφυτευτεί στον 54χρονο Χαράλαμπο Νίνογλου, ταξιτζή από το Στίβο Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς θεωρήθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη και καθώς το καρδιακό μόσχευμα που θα έδινε λύση και παράταση στη ζωή του δεν έχει ανεβρεθεί, η μόνη λύση για την παράταση της αναμονής κρίθηκε πως ήταν η τοποθέτηση τεχνητής καρδιάς.
Η νέα τεχνητή καρδιά φέρει το όνομα του Αμερικανού καρδιοχειρουργού Μάικλ Ντιμπέικι. Η “Ντιμπέικι-ΝΑΣΑ” (κατασκευάστηκε από τιτάνιο στα εργαστήρια της ΝΑΣΑ) εμφυτεύεται τα τελευταία χρόνια σε νοσοκομεία της Αμερικής και της Ευρώπης με ικανοποιητικά αποτελέσματα καθώς λόγω του ιδιαίτερα μικρού μεγέθους της έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να εμφυτευτεί και σε πολύ μικρά παιδιά.
Η νέας τεχνολογίας τεχνητή καρδιά παρέχει λειτουργική υποστήριξη στην πάσχουσα καρδιά του ασθενούς, καλύπτοντας έτσι το χρόνο που θα απαιτηθεί έως ότου εντοπισθεί καρδιακό μόσχευμα και στοιχίζει περί τα 45 εκατομμύρια δραχμές μαζί με τις βασικές υποδομές που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους ασθενείς. Αποκλειστικά ο μηχανισμός στοιχίζει περί τα 15 εκατομμύρια δραχμές.
Με σχετική έγκριση του Κεντρικού Συστήματος Υγείας (ΚΕΣΥ) ο ασφαλιστικός φορέας του ασθενούς ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα αγοράς της νέας συσκευής, της εμφύτευσης και της νοσηλείας του ασθενούς, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και σε άλλους σοβαρά πάσχοντες να διεκδικήσουν την παροχή της δαπάνης από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
Τεχνητή καρδιά (παλαιότερης τεχνολογίας) είχε εμφυτευτεί προ οκταετίας στην Ελλάδα στο καρδιοχειργουργικό κέντρο του Νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” επίσης από τον κ. Σπύρου.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Ντε Λα Φουέντε: Ο πιο φθηνός πρωταθλητής
- Ακρόπολη: Άνδρας τραυμάτισε δύο Αμερικανούς τουρίστες με μαχαίρι
- Ρόντμαν για ΛεΜπρόν: «Ο ευκολότερος παίκτης που θα μπορούσα να μαρκάρω»
- Ξέρατε ότι ο Οδυσσέας λατρευόταν για περίπου 1.000 χρόνια σαν να ήταν θεότητα;
- «Κίνημα της κατσαρίδας»: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στο Δελχί μετά τα επεισόδια που άφησαν 180 τραυματίες
- Ο Έλι Οκόμπο μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε πέρσι στη Μονακό
- Λούβρο: Επαναλειτουργεί η αίθουσα που έγινε στόχος ληστείας 88 εκατ. ευρώ – Φιλοξενεί έκθεση χωρίς πολύτιμα αντικείμενα
- Η Noga Erez φτιάχνει το μέλλον της μουσικής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-MKv9gQHpICM-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442