
Εννέα Ρώσοι στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα Τσετσένων ανταρτών
Εννέα Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη, και Τσετσένοι αντάρτες, που είχαν στήσει ενέδρα, άνοιξαν πυρ εναντίον τους.
53
Εννέα Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη, και Τσετσένοι αντάρτες, που είχαν στήσει ενέδρα, άνοιξαν πυρ εναντίον τους.
Όπως μετέδωσε το CNN, το στρατιωτικό όχημα μετέφερε συνολικά 15 Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι βρίσκονταν σε επιχείρηση εξακρίβωσης πληροφοριών, που έκαναν λόγο για ύπαρξη ναρκών σε αυτοκινητόδρομο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ορισμένοι από τους στρατιώτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη της νάρκης, και άλλοι από τα πυρά των Τσετσένων αυτονομιστών οι οποίοι είχαν στήσει ενέδρα στην περιοχή.
Μετά το επεισόδιο, δεύτερη ομάδα ρωσικών δυνάμεων απεστάλη προκειμένου να εντοπίσει τους αντάρτες.
Πρόκειται για το πιο πρόσφατο επεισόδιο βίας στην περιοχή, ενώ το Κρεμλίνο προωθεί την εφαρμογή ειρηνευτικού σχεδίου για την Τσετσενία, το οποίο άρχισε με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και προβλέπει τοπικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου τον Οκτώβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγρια κόντρα και ξέσπασμα Δουδωνή κατά Κωνστατοπούλου για τις ανεξάρτητες αρχές στη Βουλή: «Υπηρετείτε σχέδιο»
- Ινδός δισεκατομμυριούχος προσφέρεται να σώσει τους αδέσποτους «ιπποποτάμους του Εσκομπάρ»
- ΠΑΣΟΚ: Ήξερε η κυβέρνηση για την ενέργεια των ισραηλινών σκαφών στο Global Sumud Flotilla;
- Αντετοκούνμπο: «Το 2027 ξανά στην Εθνική – Θέλω ένα ακόμη πρωτάθλημα ΝΒΑ»
- Νέα αποχή των δικαστικών υπαλλήλων: «Δεν μπορεί να εξαρτάται από την τύχη αν θα γυρίσουμε στα παιδιά μας»
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ν. Κακλαμάνης σε συνεννόηση με το Μαξίμου, προχώρησε σε άνευ προηγουμένου αντιθεσμική μεθόδευση

