Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Απειλούν με αντίποινα οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά-Απελευθέρωση Παλαιστίνιου

Απειλούν με αντίποινα οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά-Απελευθέρωση Παλαιστίνιου

Τμήμα των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσά ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη συμφωνία εκεχειρίας και προειδοποίησε το Ισραήλ για σκληρά αντίποινα, με αφορμή το θάνατο στελέχους της οργάνωσης. Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ απελευθέρωσε έναν Παλαιστίνιο.

53

Τμήμα των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσά δήλωσε ότι αποσύρεται από τη συμφωνία εκεχειρίας των Παλαιστινιακών οργανώσεων, μετά από το θάνατο στελέχους της οργάνωσης από ισραηλινά πυρά την Πέμπτη. Προειδοποίησε, δε, το Ισραήλ για σκληρά αντίποινα.

Όπως μετέδωσε το Reuters, στη διάρκεια της κηδείας του 30χρονου βοηθού του Μαχμούντ Σουάερ, ο τοπικός (στην Καλκίλια) ηγέτης της οργάνωσης Ιμπραήμ Μανσούρ ανέγνωσε τη σχετική ανακοίνωση. «Εμείς μέσα στις Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά ανακοινώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την κατάπαυση του πυρός, όσο συνεχίζονται οι επιδρομές στα εδάφη μας και οι δολοφονίες Παλαιστινιών από τους κατακτητές» σημείωσε.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν ότι η απάντησή μας θα έρθει σύντομα, και θα μοιάζει με σεισμό» επισήμανε ο τοπικός ηγέτης της οργάνωσης, που αποτελεί ένοπλη πτέρυγα της Φατάχ.

Το στέλεχος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσά έχασε τη ζωή του κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Καλκίλια.

Απελευθέρωση Παλαιστίνιου από το Ισραήλ

Οι ισραηλινές αρχές άφησαν ελεύθερο τον Παλαιστίνιο συνταγματάρχη Σουλεϊμάν Αμπού Μουτλάκ, ο οποίος θεωρείται συνεργάτης του υπουργού Ασφαλείας Μοχάμεντ Νταχλάν, σύμφωνα με πληροφορίες από παλαιστινιακή πηγή.

Πρόκειται για τον τρίτο σε ιεραρχία Παλαιστίνιο αξιωματούχο για θέματα ασφαλείας. Είχε συλληφθεί στις 5 Μαΐου στη Γάζα, με την κατηγορία της συμμετοχής σε επιθέσεις κατά Ισραηλινών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Ισραηλινής και Παλαιστινιακής πλευράς για τον Μουτλάκ, αλλά οι κατηγορίες εναντίον του δεν στοιχειοθετήθηκαν, με αποτέλεσμα την απελευθέρωσή του. Στον Παλαιστίνιο συνταγματάρχη επετράπη να περάσει από το φυλάκιο της Ερέζ στη Γάζα.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για μια ακόμη κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους του Ισραήλ απέναντι στην Παλαιστινιακή Αρχή, στο «πνεύμα» της ειρηνευτικής συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε από το Ισραήλ να προχωρήσει σε απελευθερώσεις Παλαιστίνιων κρατουμένων και να μην συνεχίσει τις επιθέσεις κατά ενόπλων, προκειμένου να μην καταρρεύσει η τρίμηνη κατάπαυση του πυρός των παλαιστινιακών οργανώσεων.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, επίκεινται και άλλες απελευθερώσεις, περίπου 33 κρατουμένων, οι οποίοι συνελήφθησαν πρόσφατα στη Χεβρώνα.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν τόνισε: «για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως πρωθυπουργός, υπάρχει μια πραγματική πιθανότητα να τερματισθεί ο τρόμος και να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή μας».

Όπως έγινε γνωστό, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Μαχμούντ Αμπάς, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους τον συνεγχάρη για την πρόοδο που επιτυγχάνεται στην εφαρμογή του «οδικού χάρτη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
Cookies