Στις επιτυχίες της ελληνικής προεδρίας αναφέρθηκε ο Κ.Σημίτης στο Ευρωκοινοβούλιο
Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας το εξάμηνο που μόλις ολοκληρώθηκε εξέφρασε ο Κώστας Σημίτης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Τις ευχαριστίες της Επιτροπής στον Έλληνα πρωθυπουργό εξέφρασε ο Ρομάνο Πρόντι.
Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας το εξάμηνο που μόλις ολοκληρώθηκε εξέφρασε ο Κώστας Σημίτης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Τις ευχαριστίες της Κομισιόν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό «όχι απλά για λόγους ευγένειας» εξέφρασε και ο Ρομάνο Πρόντι.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ελληνική προεδρία υλοποίησε τις δεσμεύσεις της και έκανε αναφορά στους βασικούς άξονες των προτεραιοτήτων της σε βασικές πολιτικές της ΕΕ, όπως η διεύρυνση, το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, τα θέματα της μετανάστευσης, η απασχόληση και οι εξωτερικές σχέσεις.
Παρατήρησε ότι η ελληνική προεδρία αντιμετώπισε με επιτυχία τις διαφωνίες στους κόλπους της ΕΕ στο θέμα του πολέμου στο Ιράκ, τονίζοντας το ρόλο του ΟΗΕ, γεγονός που επέτρεψε να έχει η ΕΕ λόγο στο διεθνές σκηνικό.
Επισήμανε επίσης τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, και στις πολιτικές που προώθησε η Αθήνα για τα Δυτικά Βαλκάνια, προκειμένου οι χώρες της περιοχής να ενσωματωθούν σταδιακά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
«Η προεδρία σε όλη τη διάρκεια της θητείας της αντιμετώπισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως κεντρικό μοχλό προώθησης της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και υπερασπιστή των συμφερόντων της Ένωσης. Επεδίωξε τη στενή συνεργασία μαζί του και είχε την αμέριστη υποστήριξή του και συνεργασία στο έργο της.
» Σας ευχαριστώ θερμά για αυτό και εύχομαι στην επερχόμενη ιταλική προεδρία κάθε επιτυχία» σημείωσε, κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για τις επιτυχίες της προεδρίας και ευχαρίστησε «όχι απλά για λόγους ευγένειας» τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη δουλειά που έκανε.
«Η ελληνική προεδρία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και αυτό δεν το λέω απλά για λόγους ευγένειας. Αποτελεί διαπίστωση» είπε ο Ρομάνο Πρόντι.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).