Μειώνονται σταθερά οι γυναίκες που ακολουθούν ΘΟΥ
Νέα Υόρκη: Μεγάλη πτώση σημειώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αριθμός των γυναικών που ακολουθούν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (ΘΟΥ) έπειτα από πρόσφατη μελέτη που υποστηρίζει ότι η εν λόγω μέθοδος είναι δυνητικά επικίνδυνη για την υγεία των γυναικών.
Νέα Υόρκη: Μεγάλη πτώση σημειώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αριθμός των γυναικών που ακολουθούν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης (ΘΟΥ) έπειτα από πρόσφατη μελέτη που υποστηρίζει ότι η εν λόγω μέθοδος είναι δυνητικά επικίνδυνη για την υγεία των γυναικών.
Σύμφωνα με νεότερη έρευνα Καναδών επιστημόνων, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association, η διαπίστωση ότι η ΘΟΥ αυξάνει κάθετα το ενδεχόμενο εκδήλωσης αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής και καρκίνου του μαστού δημιούργησε μεγάλη ανησυχία μεταξύ των γυναικών της χώρας.
Ως αποτέλεσμα, όσες εξ αυτών την ακολουθούσαν, με κύριο στόχο να απαλύνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τη διέκοψαν σχεδόν αμέσως.
Τα συμπεράσματα των Καναδών ερευνητών βασίστηκαν σε σύγκριση στοιχείων περίπου 1.300.000 ασθενών άνω των 65 ετών οι οποίοι ακολουθούσαν πιστά την εν λόγω θεραπεία.
Έπειτα από τη δημοσίευση των στοιχείων της πρόσφατης έρευνας σχετικά με τη ΘΟΥ, η εφαρμογή της από τους ασθενείς σημείωσε πτώση της τάξεως του 32%.
“Είναι πολύ λογικό και δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη για τους ειδικούς. Σίγουρα, όποιος ακολουθεί τη συγκεκριμένη μέθοδο θεραπείας οφείλει να ενημερώνεται και έχει κάθε δικαιολογία να φοβάται”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας στον επίλογο της μελέτης.
health.in.gr
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442