Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Κινέζου που νοσηλεύεται με συμπτώματα SARS
Θεσσαλονίκη: Βελτιώνεται σταδιακά η κατάσταση της υγείας του 36χρονου επιχειρηματία από την Κίνα, που εμφανίζει συμπτώματα της άτυπης πνευμονίας, αλλά για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων θα παραμείνει στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου "Γ. Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης μέχρι να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες ιατρικές εξετάσεις.
Θεσσαλονίκη: Βελτιώνεται σταδιακά η κατάσταση της υγείας του 36χρονου επιχειρηματία από την Κίνα, που εμφανίζει συμπτώματα της άτυπης πνευμονίας, αλλά για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων θα παραμείνει στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης μέχρι να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες ιατρικές εξετάσεις.
Όπως δήλωσε στο ΜΠΕ ο πρόεδρος του Β΄ ΠΕΣΥ Κωνσταντίνος Καλλέργης από το πρωί μειώθηκε ο πυρετός, που παρουσίαζε τις τελευταίες ημέρες και η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη και διευκρίνισε ότι μετά την ανακοίνωση του αρνητικού αποτελέσματος, από το ιατρικό κέντρο της Γερμανίας, θα παραμείνει για άλλες 15 ημέρες σε καραντίνα στο “Γ. Παπανικολάου” μέχρι να ολοκληρωθούν και οι εργαστηριακές εξετάσεις των αντισωμάτων.
“Στο νοσοκομείο εφαρμόζονται κανονικά όλα τα προληπτικά μέτρα, επικρατεί ηρεμία, τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν κανονικά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”, είπε ο κ. Καλλέργης που διευκρίνισε ότι από τη στιγμή που τα αποτελέσματα του Αμβούργου είναι αρνητικά το περιστατικό δεν χαρακτηρίζεται πλέον “πιθανό”, αλλά “ύποπτο”.
Στο μεταξύ, σε απομονωμένο θάλαμο του ίδιου νοσοκομείου βρίσκεται για προληπτικούς λόγους (χωρίς να παρουσιάζει το παραμικρό σύμπτωμα) και ο ομοεθνής συνοδός του επιχειρηματία τον οποίο το ιατρικό προσωπικό χρησιμοποιεί ως μεταφραστή καθώς ο 36χρονος επιχειρηματίας δεν γνωρίζει αγγλικά.
Το ιατρικό προσωπικό στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου εφαρμόζει κατά γράμμα τις οδηγίες που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων από τον ιό SARS, ενώ μετά την εξάπλωση της νόσου στην Ασία έχουν δημιουργηθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης συνολικά επτά θάλαμοι αρνητικής πίεσης, από δύο στα νοσοκομεία “Γ. Παπανικολάου”, “ΑΧΕΠΑ” και Παπαγεωργίου” και ένας στο “Ιπποκράτειο”.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Ποιος (και τι) να συγκριθεί μαζί σας;
- Δύο συλλήψεις για τη σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στην Αττική – Αναζητείται 27χρονος
- O Αργυρόπουλος σκόραρε και σφράγισε το χρυσό, η τρομερή σκηνή με τον Σκουμπάκη (vid)
- Πειραιάς: Αυξημένη η επιβατική κίνηση – Πάνω από 100 αναχωρήσεις πλοίων
- Όλα τα μετάλλια της Εθνικής πόλο μετά το χρυσό στο World Cup
- «Δυσαρεστημένος ο Ομπράντοβιτς με τη Χάποελ επειδή τηλεφώνησε στον Γκραντ»
- Πρωτοποριακή έρευνα δίνει ελπίδες για θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης – Τι είναι ο υποδοχέας TLR5
- Συναγερμός στα Χανιά: Εξαφανίστηκε 75χρονη με άνοια πηγαίνοντας προς την εκκλησία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442