Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Καμία σκιά στην υπόθεση του πορίσματος Θωμαδάκη, δηλώνει ο Ν.Χριστοδουλάκης

Καμία σκιά στην υπόθεση του πορίσματος Θωμαδάκη, δηλώνει ο Ν.Χριστοδουλάκης

Βάσει της εκπεφρασμένης θέσης του πρωθυπουργού για πλήρη διαφάνεια εξελίχθηκε η υπόθεση του πορίσματος Θωμαδάκη, δηλώνει ο υπ.Οικονομίας Ν.Χριστοδουλάκης, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά όσον αφορά στο έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

51

Βάσει της εκπεφρασμένης θέσης του πρωθυπουργού για πλήρη διαφάνεια εξελίχθηκε η υπόθεση του πορίσματος Θωμαδάκη, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας Ν.Χριστοδουλάκης, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά όσον αφορά στο έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στον Κόσμο του Επενδυτή, ο Νίκος Χριστοδουλάκης αποφεύγει το σχολιασμό του πορίσματος Θωμαδάκη, υπογραμμίζοντας πάντως πως -όπως αναφέρεται και στο ίδιο το έγγραφο- οι συναλλαγές έγιναν με απόλυτα νόμιμο τρόπο.

«Μόλις η δικαστική λειτουργός διατύπωσε αδυναμία περαιτέρω διερεύνησης των καταγγελιών και ζήτησε τη συνδρομή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η τελευταία προχώρησε στη σύνταξη του πορίσματος, το οποίο τελικά διαβιβάστηκε στη Βουλή» αρκείται να δηλώσει ο υπουργός Οικονομίας.

Όσον αφορά στο «μέτωπο» της οικονομίας, ο Ν.Χριστοδουλάκης εκτιμά πως θα αποτελέσει το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές, δηλώνοντας βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται τη θετική εικόνα της οικονομίας. Συμπληρώνει, δε, πως μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι η ήρεμη μεταρρυθμιστική δύναμη που μπορεί να διαμορφώνει ευρύτερες συναινέσεις για την επίτευξη των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρει πως η αγορά μπορεί να περιμένει άμεσα δύο δέσμες μέτρων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Καταρχήν το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο και περιλαμβάνει τη βελτίωση των κινήτρων για επενδύσεις σε υστερούσες περιοχές με προσαύξηση της επιχορήγησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως και πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Η δεύτερη δέσμη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μέτρα όπως τη ριζική απλοποίηση και βελτίωση των όρων ίδρυσης, λειτουργίας και εκκαθάρισης επιχειρήσεων και τη δυνατότητα σύστασης επιχείρησης σε μία εβδομάδα με τη διαμόρφωση ενός απλού διοικητικού περιβάλλοντος χωρίς υπερβολικό κόστος στις επιχειρήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies