Τα ίχνη ενός …κλεμμένου Boeing 727 αναζητούν οι ΗΠΑ στην Αφρική
Οι ΗΠΑ σε συνεργασία με αφρικανικές χώρες αναζητούν ένα Boeing, το οποίο άγνωστοι το έκλεψαν από αεροδρόμιο της Αγκόλας. Η Ουάσινγκτον ανησυχεί για το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να χρησιμοπιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις παρόμοιες με εκείνες της 11/9.
37
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνεργασία με αφρικανικές χώρες, αναζητούν ένα Boeing 727, το οποίο άγνωστοι το έκλεψαν από το αεροδρόμιο της Λουάντα, πρωτεύουσα της Αγκόλας. Η Ουάσινγκτον εκφράζει φόβους για το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να βρίσκεται σε χέρια τρομοκρατών.
Το αεροσκάφος ,που βρισκόταν ακινητοποιημένο επί 14 μήνες στο αεροδρόμιο, έκλεψαν άγνωστοι δράστες στις 25 Μαΐου. Ο πύργος ελέγχου προσπάθησε να έλθει σε επαφή με τον πιλότο του αεροσκάφους όταν αυτό άρχισε να τροχοδρομεί, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση. Λίγο αργότερα το Boeing 727 χάθηκε στον αφρικανικό ουρανό.
Από τότε ουδείς γνωρίζει τι απέγινε το αεροσκάφος, παρά τις φωτογραφίες που συνέλεξαν οι αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι, ακόμη και από τα πιο απόμακρα αεροδρόμια σε ολόκληρη την Αφρική και παρά την κινητοποίηση των Αμερικανών διπλωματών και πρακτόρων να μάθουν για την τύχη του αεροπλάνου.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλάισερ παραδέχτηκε, σύμφωνα με το στο ΒΒC, ότι οι πληροφορίες που διαθέτει η Ουάσινγκτον για το περιστατικό είναι ελάχιστες.
Η δήλωση του Αμερικανού εκπροσώπου έγινε κατόπιν δημοσιεύματος της Washington Post, την Τετάρτη, ότι η CIA και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διεξάγουν έρευνες σε ολόκληρη την Αφρική για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.
Η εφημερίδα μεταφέρει ανησυχίες Αμερικανών αξιωματούχων ότι το αεροσκάφος ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες ανάλογες με εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μήνυμα Τσίπρα: Η Πρωτομαγιά σημαίνει αντίσταση, αγώνας, ελπίδα
- Ο Μάικλ Τζάκσον, ο Τζέφρι Έπσταϊν και ένας στρατός από τρολ στο πλευρό του «Βασιλιά της Ποπ»
- Αλέκος Παναγούλης: Λίγα λόγια μπροστά στο φέρετρό του
- Οι τιμές των διαθέσιμων εισιτηρίων για το Final-4
- Μέση Ανατολή: Ποιες χώρες θα υποφέρουν περισσότερο από το πετρελαϊκό σοκ που προκαλεί ο πόλεμος
- Βακτήριο που σχεδιάστηκε με ΑΙ παραβιάζει βασικό κανόνα της ζωής
- Ηλεία: Με λευκά μπαλόνια αποχαιρετούν τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι
- Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442