Διεθνές συνέδριο ενάντια στον πόλεμο και την παγκοσμιοποίηση οργανώνει το ΚΚΕ
«Τα κινήματα κατά του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης και οι κομμουνιστές» είναι το αντικείμενο της διεθνούς συνάντησης που οργανώνει το ΚΚΕ, στις 19 και 20 Ιουνίου. Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος 72 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα.
«Τα κινήματα κατά του πολέμου και της παγκοσμιοποίησης και οι κομμουνιστές» είναι το αντικείμενο της διεθνούς συνάντησης που οργανώνει το ΚΚΕ, στις 19 και 20 Ιουνίου. Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος 72 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλο τον κόσμο.
Σε συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ δήλωσε ότι αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των αντιπροσωπειών από χώρες που βρίσκονται σήμερα, όπως είπε, στο κέντρο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ και της ΕΕ, δηλαδή οι αντιπροσωπείες από την Κούβα, τη Βόρειο Κορέα, το Ιράκ, το Ιράν, τη Συρία και την Παλαιστίνη.
Ο κ. Κολοζώφ είπε ότι θα γίνει ευρεία συζήτηση και θα αξιολογηθεί και θα εκτιμηθεί ένα πλούσιο υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλο τον κόσμο ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ.
Κατά τη διεθνή συνάντηση θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρώπη, τις αραβικές χώρες και τις χώρες του Κόλπου, την Αφρική, την Ασία αλλά και γενικότερα την αμερικανική ήπειρο.
Ο κ. Κολοζώφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία αυτών των συναντήσεων που καθιερώθηκαν το 1998, σημειώνοντας τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των κομμάτων που παίρνουν μέρος στις ετήσιες συναντήσεις.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων