Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ

Εντείνουν τις αντιδράσεις του οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, οι οποίοι χαρακτηρίζουν παράνομη τη συγχώνευση της εταιρείας με την Petrola. Κάνουν λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες εκ μέρους της κυβέρνησης και δηλώνουν ότι θα καταθέσουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

37

Εντείνουν τις αντιδράσεις του οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), οι οποίοι χαρακτηρίζουν παράνομη τη συγχώνευση της εταιρείας με την Petrola.

Υποστήριξαν ότι στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται έκθεση ελεγκτικού οίκου που πραγματοποίησε μελέτη, από την οποία πρoκύπτει ότι κάθε συνεργασία των ΕΛΠΕ με άλλη εταιρεία δεν θα είναι προς το συμφέρον της κρατικού ενδιαφέροντος επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ θα ζητήσουν την ακύρωση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Πετρελαίων για την συγχώνευση, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με το σκεπτικό ότι η απόφαση ελήφθη σε παράνομη συνεδρίαση.

Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η συνεδρίαση του ΔΣ των ΕΛΠΕ πραγματοποιήθηκε παράνομα, σύμφωνα με το καταστατικό, αφού διεξήχθη σε άλλο μέρος από αυτό που είχε προσδιοριστεί, χωρίς να έχουν ενημερωθεί όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έγκαιρα για αυτή την αλλαγή στην προγραμματισμένη συνεδρίαση.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις προκειμένου να ματαιωθεί η συμφωνία, η οποία είναι επιζήμια για τα ΕΛΠΕ, όπως είπαν.

Τέλος, υποστήριξαν ότι σύντομα τα ΕΛΠΕ θα μεταβιβαστούν στην εξουσία του ομίλου Λάτση και έκαναν λόγο για συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες εκ μέρους της κυβέρνησης στον «γάμο» ΕΛΠΕ-Petrola.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026
Cookies