Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δημήτρης Περρίκος στη θέση του Χανς Μπλιξ στην UNMOVIC

Ο Δημήτρης Περρίκος στη θέση του Χανς Μπλιξ στην UNMOVIC

O Δημήτρης Περρίκος διορίστηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στη θέση του προσωρινού εκτελεστικού διευθυντή της UNMOVIC και αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιουλίου, μετά την αποχώρηση του Χανς Μπλιξ.

43

O Δημήτρης Περρίκος διορίστηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στη θέση του προσωρινού εκτελεστικού διευθυντή της Επιτροπής για Παρακολούθηση, Επαλήθευση και Έλεγχο (UNMOVIC) παράνομων όπλων στο Ιράκ και αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιουλίου, μετά την αποχώρηση του Χανς Μπλιξ.

Ο κ. Περρίκος ήταν ο επικεφαλής του κλιμακίου της Επιτροπής που διεξήγαγε επιθεωρήσεις στο Ιράκ πριν από τον πόλεμο. Η απόφαση του διορισμού του κ. Περρίκου ελήφθη, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ Φρεντ Έκχαρντ, «λόγω της αποχώρησης του κ. Μπλιξ από τη θέση του επικεφαλής της UNMOVIC στα τέλη του μήνα, εν αναμονή μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, προκειμένου να υπάρξουν μελλοντικές ρυθμίσεις που θα υλοποιούν άλλες αποφάσεις του οργάνου για τον αφοπλισμό του Ιράκ».

Ο κ. Περρίκος από τον Ιανουάριο του 2003 υπηρετεί ως αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της UNMOVIC, ενώ έχει διατελέσει για μια τριετία διευθυντής του τομέα σχεδιασμού και επιχειρησιακών δράσεων της Επιτροπής.

O κ. Έκχαρντ αναφέρθηκε περιληπτικά στην επί 28 έτη θητεία του κ. Περρίκου στην UNMOVIC, στην «εκτενή εμπειρία» του στο Ιράκ, κυρίως από το τέλος του πρώτου πολέμου στον Περσικό Κόλπο, καθώς και στην εμπειρία του ως επικεφαλής κλιμακίου που επιβεβαίωσε τον τερματισμό των πυρηνικών προγραμμάτων της Ν.Αφρικής το 1991.

Επίσης, μίλησε για την τεχνική του κατάρτιση και για την ελληνική του καταγωγή. Ο Δημήτρης Περρίκος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1935 και είναι κάτοχος διδακτορικού στη χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ακολούθησε μια πετυχημένη επιστημονική πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο για τη Διεθνή Ατομική Ενέργεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024