Εγκαλούνται οι Τουρκοκύπριοι για τα Στροβίλια από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Την αποκατάσταση του στάτους κβο στα Στροβίλια της Κύπρου ζητά από την τουρκική και την τουρκοκυπριακή πλευρά με ψήφισμα που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τετάρτη. Με το ίδιο ψήφισμα ανανεώθηκε η θητεία της UNFICYP.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα σήμερα για ανανέωση της θητείας της UNFICYP, εκφράζει ανησυχία για τις πρόσφατες περαιτέρω παραβιάσεις στα Στροβίλια εκ μέρους των τουρκοκυπρίων και των τουρκικών δυνάμεων κατοχής.
Με το ψήφισμα ζητείται από την τουρκοκυπριακή πλευρά να αποκαταστήσει το στάτους κβο που υπήρχε στην περιοχή πριν από τις 30 Ιουνίου του 2000.
Στο κείμενο σημειώνεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει συμφωνήσει πως λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο πέραν της 15ης Ιουνίου. Έτσι, αποφασίσθηκε η επέκταση της θητείας της UNFICYP έως τις 15 Δεκεμβρίου.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε, επίσης, την ενίσχυση της ειρηνευτικής δύναμης, προκειμένου να ανταπεξέλθει στον αυξημένο φόρτο εργασίας που προέκυψε από την καλοδεχούμενη -όπως αναφέρεται- μερική άρση των περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα