Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 14o
Αδιευκρίνιστη παραμένει η κατάληξη της απόπειρας πραξικοπήματος στη Μαυριτανία

Αδιευκρίνιστη παραμένει η κατάληξη της απόπειρας πραξικοπήματος στη Μαυριτανία

Αδιευκρίνιστο παραμένει το αποτέλεσμα της απόπειρας πραξικοπήματος στη Μαυριτανία, καθώς οι μάχες στους δρόμους της πρωτεύουσας συνεχίζονται, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ομάδες ενόπλων κατάφεραν να εισέλθουν στο προεδρικό παλάτι.

53

Αδιευκρίνιστο παραμένει το αποτέλεσμα της απόπειρας πραξικοπήματος στη Μαυριτανία την Κυριακή. Οι μάχες στους δρόμους της πρωτεύουσας συνεχίζονται, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ομάδες ενόπλων κατάφεραν να εισέλθουν στο προεδρικό παλάτι.

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες κατοίκων, οι δυνάμεις που επιχειρούν την ανατροπή του Μαυριτανού προέδρου Μααουίγια Ουλντ Τάγια εισέβαλαν στο παλάτι, καθώς οι φρουροί δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν να αντιστέκονται. Την πληροφορία μετέδωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, επικεφαλείς των στασιαστών είναι αξιωματικοί που αποστρατεύθηκαν πρόσφατα και άλλοι που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική εναντίον των ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Νωρίτερα, η κρατική ραδιοφωνία μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Τάγια έχει επανακτήσει τον έλεγχο, και απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος, ωστόσο μετά από περίπου 45 λεπτά ο σταθμός σίγησε, όπως και η κρατική τηλεόραση.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών στους δρόμους της πόλης συνεχίζεται, και πυκνά σύννεφα καπνού καλύπτουν το προεδρικό μέγαρο. Όπως έγινε γνωστό, δεκάδες άτομα νοσηλεύονται τραυματισμένα στα νοσοκομεία της Νουαξότ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο Μαυριτανός πρόεδρος και η οικογένειά του βρίσκονται ασφαλείς σε μυστική τοποθεσία από την έναρξη των ταραχών.

«Πρόκειται για μικρές ομάδες που μάχονται σε ορισμένες περιοχές της πόλης, αλλά είναι θέμα χρόνου να αποκατασταθεί η τάξη» δήλωσε αξιωματούχος στο Associated Press.

Επιπλέον, εκατοντάδες κρατούμενοι απέδρασαν από τις φυλακές της πρωτεύουσας, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, μέσα στο γενικότερο χάος. Ακόμη, κλειστό παραμένει το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies