Σκληρή επίθεση της κυβέρνησης κατά της ΝΔ για τη συγχώνευση ΕΛΠΕ-Petrola
«Οι μάσκες έπεσαν και οι πολιτικοί ατζέντηδες ποικιλώνυμων συμφερόντων δεν μπορεί να συμπεριφέρονται ως κήνσορες της διαφάνειας» υπογράμμισε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ για τη συμφωνία συγχώνευσης ΕΛΠΕ-Petrola.
27
«Οι μάσκες έπεσαν και οι πολιτικοί ατζέντηδες ποικιλώνυμων συμφερόντων δεν μπορεί να συμπεριφέρονται ως κήνσορες της διαφάνειας» υπογράμμισε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για τη συμφωνία συγχώνευσης ΕΛΠΕ-Petrola.
«Αυτοί που καταγγέλουν τις διαπλοκές είναι αυτοί που διατηρούν σταθερές και ανάρμοστες σχέσεις με ποικίλα συμφέροντα» επισήμανε ο κ. Πρωτόπαπας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «δεν θα αφήσει να εξελίσσεται μια πορεία λάσπης. Ας μην κλαυθμηρίζουν οι πολιτικοί της ΝΔ, ο λαός καταλαβαίνει πολλά».
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «αν η ΝΔ συνεχίσει, η απάντηση θάναι πάρα πολύ σκληρή».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Πρωτόπαπας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την πολιτική κατεύθυνση υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών.
Ως προς τα συγκεκριμένα περαιτέρω βήματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως «αυτά δεν προαναγγέλλονται. Οι πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται από τα υπουργεία, στο συγκεκριμένο πολιτικό κλίμα και οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν επί τη βάσει δημοσίων διαγωνισμών. Αν η ΝΔ θέλει να τρέχει πίσω μας, ασθμαίνουσα, είναι δικαίωμά της».
Ααναφερόμενος στη συμφωνία ΕΛΠΕ-Petrola o κ . Πρωτόπαπας υποστήριξε πως πρόκειται για μια «στρατηγική συμμαχία» που κατοχυρώνει τη θέση των εργαζομένων, που αναδεικνύει το δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας (στην οποία «θα επιφέρει θετικές επιπτώσεις») και που επιτρέπει στη νέα εταιρεία να διαδραματίσει ευρωπαϊκό ρόλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αυτή είναι η ποινή στον Γιαννακόπουλο από την Ευρωλιγκα
- «Έφαγαν πόρτα» και γύρισαν για εκδίκηση – Βίντεο ντοκουμέντο από αιματηρή επίθεση έξω από μπαρ στην Κρήτη
- Τραμπ εναντίον Μερτς ή είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα
- Η γεωπολιτική ανακατεύει την τράπουλα της Formula 1
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Παγκόσμια επιφυλακή για χολέρα και Mpox
- Επενδυτικό «ριμπάουντ» από τα private equity: Το NBA Europe προ των πυλών
- Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας απαγγέλλει κατηγορίες για επίθεση με βόμβα σε μέλος του Νέου IRA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442