Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο όνομα για τον ΣΥΝ και μόνιμο προγραμματικό συμβούλιο προτείνει ο Ν.Κωνσταντόπουλος

Νέο όνομα για τον ΣΥΝ και μόνιμο προγραμματικό συμβούλιο προτείνει ο Ν.Κωνσταντόπουλος

Την αλλαγή του τίτλου του κόμματος σε Συνασπισμό της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας και τη σύσταση μόνιμου προγραμματικού συμβουλίου, για την «επαναθεμελίωση του λόγου της Αριστεράς» πρότεινε ο Ν.Κωνσταντόπουλος στο συνέδριο του ΣΥΝ.

43

Σε τρία σημεία επικεντρώθηκε η ομιλία του προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, κατά την έναρξη των εργασιών του Προγραμματικού Συνεδρίου του κόμματος, την Παρασκευή: την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΝ, τη σύσταση μόνιμου προγραμματικού συμβουλίου και τη χάραξη «κόκκινης γραμμής».

Ειδικότερα, ο κ. Κωνσταντόπουλος πρότεινε, πρώτον, την αλλαγή του ονόματος του κόμματος σε Συνασπισμό της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, δεύτερον, τη σύσταση μόνιμου προγραμματικού συμβουλίου, στο οποίο θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί και ερευνητές με αποστολή την «επαναθεμελίωση του λόγου της Αριστεράς» και, τρίτον, τη χάραξη «κόκκινης γραμμής» που θα τον διαφοροποιεί από την κυβερνητική πολιτική.

Παρουσία 1.700 συνέδρων, ο κ. Κωνσταντόπουλος επαναβεβαίωσε τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του κόμματος, που -όπως είπε- είναι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός, η ανάγκη για μια νέα ευρωπαϊκή αριστερά, η αντίθεση στο νεοφιλελευθερισμό και οι διαφωνίες τόσο με την κυβερνητική πολιτική, όσο και με τη ΝΔ.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο πρωθυπουργός στις αρχές Ιουλίου, μετά το τέλος της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι δεν πείθει πια καμία κυβερνητική εξαγγελία για αλλαγές προσώπων, για αλλαγές στον εκλογικό νόμο και μελλοντικά μέτρα για τη διαπλοκή.

Όπως υποστήριξε, αυτή η επικοινωνιακή προσπάθεια αποπροσανατολισμού παραγνωρίζει τόσο την ανάγκη αλλαγής πολιτικών που γέννησαν την πολιτική διαφθορά και το νεοπλουτισμό νέων προνομιούχων όσο και την ανάγκη αλλαγής πολιτικών που οδήγησαν στην οικονομική δυσπραγία και την αφόρητη καθημερινότητα του μέσου πολίτη και των νέων μη προνομιούχων.

Ως προς τη χάραξη της «κόκκινης γραμμής», ο πρόεδρος του Συνασπισμού επισήμανε ότι θα σκιαγραφεί την αντίθεσή του ΣΥΝ:
– στο νεοφιλελευθερισμό σε όλες του τις εκδοχές.
– στη σημερινή παγκοσμιοποίηση που σφραγίζεται από το νεοφιλελευθερισμό και την ηγεμονία των ΗΠΑ.
– στην ενσωμάτωση της Ευρώπης και της χώρας σε αυτό το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο.

Αφορά, επίσης, την αγωνιστική αντίθεση του ΣΥΝ στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και τη θέληση του κόμματος να αγωνιστεί μαζί με τα νέα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και για την προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που θα αμφισβητεί τη σημερινή νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και θα υπερασπίζεται την ειρήνη, τη δημοκρατία, το κοινωνικό κράτος, τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα

«Είναι η θέλησή μας να αγωνιστούμε στην Ελλάδα μαζί με όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς των κινημάτων, της οικολογίας για την αλλαγή των συσχετισμών και τη διαμόρφωση ενός ισχυρού αντινεοφιλελεύθερου πόλου, που θα εργάζεται για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024