Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Στο κυνήγι των καλοκαιρινών επιβατών μπαίνουν 288 επιβατηγά πλοία
Έτοιμα να αρχίσουν τα ταξίδια τους στο Αιγαίο είναι 288 επιβατηγά πλοία, όμως, οι τιμές των εισιτηρίων είναι «τσουχτερές». Έτσι, μια 4μελής οικογένεια που θα ταξιδέψει στη Σαντορίνη με αυτοκίνητο, θα πληρώσει 484 ευρώ για την οικονομική θέση.
Έτοιμα να αρχίσουν τα ταξίδια τους στο Αιγαίο είναι 288 επιβατηγά πλοία, όμως, οι τιμές των εισιτηρίων είναι «τσουχτερές». Ενδεικτικά, μια 4μελής οικογένεια που θα ταξιδέψει στη Σαντορίνη με αυτοκίνητο, θα πληρώσει 484 ευρώ για την οικονομική θέση. Οι τιμές αυξάνονται όταν οι ταξιδιώτες ζητήσουν και καμπίνα.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας της Τετάρτης, οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αυξήθηκαν από τις 25 Απριλίου 2002, όταν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 9,7% στα ναυλολόγια.
Παράλληλα, παραχώρησε το δικαίωμα στις εταιρείες που διέθεταν νεότευκτα πλοία να πωλούν κατά 20% ακριβότερα τα εισιτήρια των επιβατών -από τα αντίστοιχα των συμβατικών πλοίων- και κατά 10% για τα οχήματα.
Επιπλέον, στα ταχύπλοα επιβατηγά πλοία δόθηκε αύξηση 20% στα εισιτήρια των αυτοκινήτων, ενώ για τους επιβάτες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.
Οι πλοιοκτήτες, πάντως, επανέρχονται ζητώντας επιπλέον αύξηση της τάξης του 7%, επικαλούμενοι τις πιθανές αυξήσεις στους μισθούς των Ελλήνων ναυτικών και τη συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
Τις «τσουχτερές» τιμές των εισιτηρίων συμπληρώνουν και οι τιμές των προϊόντων που διατίθενται στα καταστήματα των πλοίων, τα οποία έχουν περάσει στα χέρια ιδιωτικών εταιρειών.
Ωστόσο, από τα στοιχεία της Κομισιόν προκύπτει ότι τα ακτοπλοϊκά ναυλολόγια στην Ελλάδα είναι τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, όπου μάλιστα οι εταιρείες επιδοτούνται από τις κυβερνήσεις, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου