Σάββατο 02 Μαϊου 2026
weather-icon 13o
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Μυτιλήνη ο Κ.Καραμανλής

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Μυτιλήνη ο Κ.Καραμανλής

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Μυτιλήνη το Σάββατο ο Κώστας Καραμανλής. Αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, έκανε λόγο για «παρασκηνιακά φαινόμενα που αναδύονται μέσα από το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο».

71

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από τη Μυτιλήνη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε Λέσβο και Λήμνο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό γύρω από το θέμα του Χρηματιστηρίου, έκανε λόγο για «παρασκηνιακά φαινόμενα που αναδύονται μέσα από το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο».

Παράλληλα, μίλησε για συγκάλυψη παρανόμων αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων και ανέφερε ότι «κυβερνητικές και παρακυβερνητικές παρέες έπαιζαν με σημαδεμένα χαρτιά εις βάρος των Ελλήνων, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε προεκλογικά τους επενδυτές ότι οι τιμές θα ανέβουν στο Χρηματιστήριο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ότι μπροστά σε αυτό το κλίμα άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και έθεσε υπό προθεσμία την κυβέρνηση.

Με αφορμή τις προτάσεις του γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου, Σωκράτη Κοσμίδη, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η κυβέρνηση ως ενιαίο σχήμα «δεν υπάρχει» και ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να επιτύχει ούτε καν στοιχειώδη συντονισμό». «Η χώρα εισήλθε σε περίοδο ακυβερνησίας» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δημιουργείται προεκλογικό νεφέλωμα, ενώ παραλύει το σύστημα εξουσίας».

Εν τω μεταξύ, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσαν δημοσιεύματα περί τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Καραμανλή με τον επίτιμο πρόεδρο του ΚΚΕ, Χαρίλαο Φλωράκη.

Απάντηση Πρωτόπαπα

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Καραμανλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «έχει χάσει την ψυχραιμία του και οξύνει το πολιτικό κλίμα, καταφεύγοντας σε ύβρεις και λαϊκισμούς». «Και έχει χάσει την ψυχραιμία του» προσέθεσε, «γιατί βλέπει ότι, παρά τις συνδυασμένες επιθέσεις, η κυβέρνηση προχωρεί, παράγει έργο, είναι αποτελεσματική και βέβαια αναπτύσσει διεθνείς πρωτοβουλίες, οι οποίες γίνονται αποδεκτές από όλη την Ευρώπη, από όλη τη διεθνή κοινότητα».

«Όσον αφορά στο θέμα της διαπλοκής, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Καραμανλή ότι ακόμη περιμένουμε να απαντήσουν στις κατηγορίες περί διαπλοκής που δέχθηκαν πρόσφατα. Κι ο πολιτικός πρέπει να απαντά όταν κατηγορείται» κατέληξε ο κ. Πρωτόπαπας.

Σχόλια Ρουσόπουλου

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος τόνισε: «Ο κ. Πρωτόπαπας, διατελών εν πλήρη συγχύσει, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα που ζει κάθε πολίτης. Γιατί όλοι οι Έλληνες βλέπουν πια καθαρά ότι η κυβέρνηση Σημίτη έχει πάψει από πολλού να κυβερνά. Ότι σέρνεται αμήχανη και ανήμπορη, αρκούμενη στο να διαχειρίζεται όπως όπως το χρόνο που της απομένει μέχρι τις εκλογές».

»Ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, την ώρα που ομολογεί –έστω και οψίμως– ότι η διαφθορά, η αδιαφάνεια και η διαπλοκή έχουν γίνει μάστιγα του δημόσιου βίου, περιορίζεται σε υποσχέσεις για μέτρα που θα πάρει στο μέλλον. Ας αφήσει την υποκρισία ο κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του. Γνωρίζουν ότι η πρόταση νόμου της ΝΔ για τη διαφάνεια είναι μονόδρομος. Ιδού λοιπόν η Ρόδος».




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 02 Μαϊου 2026
Cookies