«Φρένο» στο πρόγραμμα μεθαδόνης στη Θεσσαλονίκη λόγω κατάληψης του κτιρίου του ΟΚΑΝΑ
Αθήνα: Υπό κατάληψη τελεί το νέο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στη συμπρωτεύουσα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στο πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης. Οι λίστες αναμονής μακραίνουν διαρκώς, ενώ το παράνομο εμπόριο της ουσίας ανθεί στη «μαύρη αγορά» της πόλης.
Αθήνα: Υπό κατάληψη τελεί το νέο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στη συμπρωτεύουσα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στο πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης. Οι λίστες αναμονής μακραίνουν διαρκώς, ενώ το παράνομο εμπόριο της ουσίας ανθεί στη «μαύρη αγορά» της πόλης.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Τετάρτης, εδώ και οκτώ περίπου μήνες οι κάτοικοι της περιοχής του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού εμποδίζουν τη λειτουργία του κέντρου, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία τοξικομανών εκεί θα δημιουργήσει προβλήματα στους ίδιους και στις οικογένειές τους.
Ωστόσο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εξαρτημένων ατόμων που βρίσκονται στο πρόγραμμα υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αυτή δίνει πρόσφορο πεδίο στους επιτήδειους που πωλούν τη μεθαδόνη 100 ευρώ το μπουκάλι. Ο Σύλλογος έχει ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του υπουργού για να αρχίσει η διανομή της ουσίας ανεξάρτητα από τη λειτουργία του Κέντρου.
Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Υγείας φέρεται αποφασισμένο να καταφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο. Μιλώντας πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Κώστας Στεφανής δήλωσε κατηγορηματικά ότι η μονάδα θα λειτουργήσει και για να γίνει αυτό θα εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα.
health.in.gr
- Ο Ρονάλντο μέτοχος σε εταιρείας 4 δισεκατομμυρίων!
- Λυσιστράτη: Η ξεκαρδιστική όπερα του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
- Μια κυβέρνηση σε αποδρομή δεν μπορεί να φαντασιώνεται ότι θα αλλάξει το θεσμικό DNA της χώρας
- Κρήτη: Στη φυλακή ο 54χρονος και η σύζυγός του για τη δολοφονία του Νικήτα – Τι είπαν στις απολογίες τους
- Φορολογικές δηλώσεις: Σπριντ για το bonus 4%
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Το μυστικό για μακροζωία «κρύβεται» στους γλουτούς;
- Υποκλοπές: Τα επίμονα ερωτήματα που επαναλαμβάνονται προς τον Άρειο Πάγο και η ώρα των ευθυνών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442