Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Λύση στο κτιριακό πρόβλημα της Νομαρχίας Αθηνών προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών
Λύση στο κτιριακό πρόβλημα της Νομαρχίας Αθηνών προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, προτάθηκε η σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την απόκτηση ιδιόκτητων χώρων.
Λύση στο κτιριακό πρόβλημα της Νομαρχίας Αθηνών προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, προτάθηκε η σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την απόκτηση ιδιόκτητων χώρων.
Ο κ. Σκανδαλίδης πραγματοποίησε την Τρίτη αιφνιδιαστική επίσκεψη σε υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών. Τα σημαντικότερα προβλήματα που επισήμανε ήταν αυτά της κτιριακής υποδομής και της έλλειψης μηχανογράφησης και προσωπικού.
Συνοδευόμενος από τον νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Πολεοδομίας στη Διεύθυνση Μεταφορών, το ΚΤΕΟ Χολαργού και το Κέντρο Μεταναστών της οδού Κατεχάκη. Μετά τις επισκέψεις αυτές, ο κ. Σκανδαλίδης συμμετείχε σε μίνι σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για τη μηχανογράφηση της Νομαρχίας Αθηνών, η οποία εξυπηρετεί 2.500.000 πολίτες.
Αποφασίστηκε επίσης η μετεγκατάσταση του αρχείου της Νομαρχίας Αθηνών -κυρίως του παλαιού- το οποίο αποτελεί το 80% του συνολικού υλικού και σήμερα στοιβάζεται σε δωμάτιο της Νομαρχίας, καθιστώντας έτσι αδύνατη την ταξινόμησή του. Για το λόγο αυτό προγραμματίζεται η μετεγκατάστασή του, πιθανόν στο στρατόπεδο Σακέτα στον Υμηττό, ώστε να αρχίσει η ταξινόμησή του.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού των νομαρχιών, την εκπαίδευση των υπαλλήλων αλλά και την μεταταξη πλεοναζόντων υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία. Ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ την επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη σε υπηρεσίες νομαρχιών 1.799 υπαλλήλων ανά την Ελλάδα, εκ των οποίων 180 θα είναι στη Νομαρχία Αθηνών.
Ο κ. Σκανδαλίδης περιέγραψε την εικόνα που αντιμετώπισε κατά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στις νομαρχιακές υπηρεσίες «τριτοκοσμική», όπου σε πολλές από αυτές οι υπάλληλοι εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες.
«Στις νεοσυσταθείσες υπηρεσίες, όπως το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μεταναστών στην Κατεχάκη, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να λειτουργήσει και το έκτο Κέντρο Εξυπηρέτησης Μεταναστών στην Καλλιθέα.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου