Έκκληση ΚΚΕ και ΣΥΝ για συμπαράσταση στους εργαζομένους της Schiesser Pallas (Palco)
Έκκληση προς την κυβέρνηση για παρέμβαση στο θέμα που δημιουργείται με την απόφαση της βιομηχανίας εσωρούχων Schiesser Pallas να κλείσει τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την απώλεια 500 θέσεων εργασίας απηύθυναν ΚΚΕ και ΣΥΝ.
28
Έκκληση προς την κυβέρνηση για παρέμβαση στο θέμα που δημιουργείται με την απόφαση της βιομηχανίας εσωρούχων Schiesser Pallas να κλείσει τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την απώλεια 500 θέσεων εργασίας απηύθυναν το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) την Τρίτη.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βρεθούν στο πλευρό των 500 απολυμένων αγωνιστικά και να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στην δουλειά, βγάζοντας ταυτόχρονα τα απαραίτητα συμπεράσματα από την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ και του ΣΥΝ, που ψήφισαν υπέρ της συνθήκης του Μάαστριχτ, που κατοχυρώνει την απελευθέρωση των κεφαλαίων, των εμπορευμάτων και υπηρεσιών και της εργατικής δύναμης.
Ο Συνασπισμός καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ανάκληση των απολύσεων στην εταιρεία και για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου της. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος τονίζει ότι «η πολυεθνική επιχείρηση διακόπτει τις εργασίες του εργοστασίου της στη χώρα μας για να μεταφερθεί στη Βουλγαρία και η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί ως θεατής τις δραματικές εξελίξεις, την αποβιομηχάνιση της χώρας μας, δειλή και άβουλη, χωρίς να έχει καμία βιομηχανική πολιτική ειδικά για κρίσιμους κλάδους όπως η ένδυση, αφήνοντας την οικονομία στον αυτόματο πιλότο της αγοράς και την κοινωνία έκθετη στους ανταγωνισμούς».
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ακύρωσης αυτών των σχεδιασμών και, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της, να περιφρουρήσει τους 500 εργαζόμενους και τις οικογενειές τους. Επίσης, επισημαίνει ότι αν η εταιρία δεν ακυρώσει τους σχεδιασμούς της, τότε το ΕΚΑ θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας ζητώντας παράλληλα την εφαρμογή ενός διαρκούς μποϊκοτάζ των προϊόντων της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
- Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον επιζώντα του Άουσβιτς, Χάιντς Κούνιο
- Ολυμπιακός: Όσα «είπε» ο Μεντιλιμπαρ με την αποστολή…
- Ψηφιακό πελατολόγιο: Στην τσιμπίδα συνεργεία, φανοποιεία, πλυντήρια
- Ήταν ο Αλέν Ντελόν δολοφόνος στην πραγματική ζωή; Μόνο τρία άτομα γνωρίζουν την αλήθεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442