Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Σκανδαλώδης η δίκη των φερόμενων ως μελών της 17Ν, σύμφωνα με τη Monde Diplomatique
Η δίκη της 17Ν καταδεικνύει τον παραλογισμό και τις ανεπάρκειες μιας ανάκρισης που ολοκληρώθηκε προχείρως σε λίγους μήνες, υποστηρίζει η Le Monde Diplomatique σε σχετικό της άρθρο. Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα αρχίζει η εξέταση της υπόθεσης Σόντερς.
Η δίκη των φερόμενων ως μελών της 17Ν καταδεικνύει τον παραλογισμό και τις ανεπάρκειες μιας ανάκρισης που ολοκληρώθηκε προχείρως σε λίγους μήνες. Αυτό υποστηρίζει η Le Monde Diplomatique σε σχετικό της άρθρο. Τη Δευτέρα, πάνως, αρχίζει η εξέταση της υπόθεσης της δολοφονίας του Βρετανού ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία της Δευτέρας, η γαλλική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η δίκη γίνεται, ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να εκδικηθούν για τους πράκτορες που έχασαν τη ζωή τους από τα μέλη της οργάνωσης, ασκώντας πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.
Η τελευταία -σύμφωνα με την εφημερίδα- επιθυμεί η όλη υπόθεση να έχει ξεχαστεί έως ότου πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.
«Η δίκη των Αθηνών εγγράφεται στο κλίμα της προσβολής της ελευθερίας, που έχει δημιουργηθεί ως αντίδραση στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι οι περιπτώσες του Θεολόγου Ψαραδέλλη και του Γιάννη Σερίφη, για τους οποίους «κατά περίεργο τρόπο», το παρελθόν τους κινδυνεύει να αναπληρώσει την παντελή έλλειψη στοιχείων.
Στο ακροατήριο η υπόθεση Σόντερς
Με την εξέταση της δολοφονίας του Bρετανού ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.
Πρώτη θα καταθέσει η χήρα του Βρετανού ταξίαρχου, Χέδερ Σόντερς, η οποία στην συμπληρωματική προανακριτική της κατάθεση είχε αφήσει αιχμές για παρακολούθηση του συζύγου της.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου