Συνεχίζεται η διέλευση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από την Πράσινη Γραμμή
Αυξημένη και το Σάββατο η προσέλευση Ελληνοκυπρίων στα σημεία εισόδου στα Κατεχόμενα. Μέχρι τις 9 π.μ. είχαν περάσει την Πράσινη Γραμμή σχεδόν τρεις χιλιάδες Ελληνοκύπριοι και ήλθαν στις ελεύθερες περιοχές σχεδόν 800 Τουρκοκύπριοι.
Αυξημένη προσέλευση Ελληνοκυπρίων παρατηρείται το Σάββατο στα σημεία εισόδου στα Κατεχόμενα, εν όψει και του Σαββατοκυρίακου. Μέχρι τις 9 π.μ. είχαν περάσει στα Κατεχόμενα σχεδόν τρεις χιλιάδες Ελληνοκύπριοι και ήλθαν στις ελεύθερες περιοχές σχεδόν 800 Τουρκοκύπριοι.
Την Παρασκευή πήγαν στα κατεχόμενα 16.000 Ελληνοκύπριοι και ήλθαν στις ελεύθερες περιοχές 3.800.
Κατά τις δέκα ημέρες εφαρμογής της μερικής άρσης των απαγορευτικών περιορισμών του κατοχικού καθεστώτος διακινήθηκαν 226.000 άτομα, 171.000 Ελληνοκύπριοι και 55.000 Τουρκοκύπριοι.
Σε 29 άτομα δεν επιτράπηκε την Παρασκευή η είσοδος στις ελεύθερες περιοχές, αφού δεν προσκόμισαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι κυπριακής καταγωγής. Στο μεταξύ, ύστερα από έλεγχο που διενήργησε η Αστυνομία, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές, εντοπίστηκε στην κατοχή δεκαεπτά Ελληνοκυπρίων, που επέστρεφαν από τις κατεχόμενες περιοχές, αριθμός αδασμολογήτων ειδών.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ