
Να μπει τέλος στην εκκρεμότητα με τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση ζητά το Ισραήλ
Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη οφείλουν να πιέσουν τον Αραφάτ να αποδεχθεί τη νέα κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Σαούλ Μοφάζ. «Η στάση του αποδεικνύει ότι αρνείται τις αλλαγές» σημείωσε χαρακτηριστικά.
30
Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη οφείλουν να πιέσουν τον Αραφάτ να αποδεχθεί τη νέα κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Σαούλ Μοφάζ. «Η στάση του αποδεικνύει ότι αρνείται τις αλλαγές» σχολίασε.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο του Ισράηλ ο Μοφάζ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πιέσουν τον Παλαιστίνιο ηγέτη, ώστε να αποδεχθεί τη λίστα με τους υπουργούς που έχει προτείνει ο νέος πρωθυπουργός Αμπού Μαζέν.
«Η νέα ηγεσία θα απομακρύνει τους Παλαιστίνιους από τον δρόμο της βίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο ιστορικός ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής εμφανίζεται δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι και στενοί συνεργάτες του έχουν ουσιαστικά υποβαθμιστεί από τον νέο πρωθυπουργό.
Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις του διπλωμάτη Σαέμπ Ερεκάτ και του υπουργού Πληροφοριών Γιασέρ Αμπεντ Ράμπο, οι οποίοι έχουν διοριστεί υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου. Τόσο ο Ερεκάτ όσο και ο Ράμπο αρνούνται να υπηρετήσουν στη νέα κυβέρνηση.
Ο Αμπού Μαζέν υπήρξε ένας από τους συνιδρυτές -μαζί με τον Αραφάτ- της οργάνωσης Φατάχ και διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ που κατέληξαν στην υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Όσλο το 1993.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αποτυχία των προνοιακών πολιτικών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
- Ο Τραμπ θα απευθυνθεί στο αμερικανικό έθνος – Και θα θέσει στο επίκεντρο θεωρίες εκλογικής συνωμοσίας
- Αέρας Λευκού Οίκου στη Μύκονο – Ο γάμος της Αλεξάνδρας Βελέτση στο «νησί των ανέμων»
- Άρης: Επίσημα παίκτης του ο Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ
- Ηράκλειο: Προφυλακιστέος ο 27χρονος Γερμανός για την άγρια επίθεση στην πρώην σύντροφό του
- Live Streaming η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Stoiximan Super League
