Ανοδο παρουσίασαν το 2002 οι κλοπές και οι διαρρήξεις σε όλη την Ελλάδα
Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το λεγόμενο «μικροέγκλημα» ύστερα από μια πενταετία συνεχούς μείωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, τη χρονιά που πέρασε αυξήθηκε ο αριθμός των κλοπών, των διαρρήξεων και των ληστειών σε όλη τη χώρα.
30
Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το λεγόμενο «μικροέγκλημα», ύστερα από μια πενταετία ύφεσης. Τη χρονιά που πέρασε αυξήθηκε ο αριθμός των κλοπών, των διαρρήξεων και των ληστειών σε όλη τη χώρα. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη καταγράφεται το 75% του συνόλου της εγκληματικότητας.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Νέων της Δευτέρας, σε αντίθεση με το νομό Θεσσαλονίκης όπου το μιρκοέγκλημα παρουσίασε σημαντική πτώση, στην Αττική η άνοδος ήταν αισθητή με εξαίρεση τις κλοπές οχημάτων οι οποίες μειώθηκαν.
Οι πιο «ανασφαλείς» περιοχές του Λεκανοπεδίου είναι τα Πατήσια και το Γαλάτσι, όπου καταγράφονται οι περισσότερες κλοπές οχημάτων, το Μενίδι όπου είναι ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός διαρρήξεων και ληστειών, ο Κολωνός και η Ομόνοια όπου σημειώνονται οι περισσότερες μικροληστείες και, τέλος, τα Πετράλωνα και η Ακρόπολη, όπου σημειώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός κλοπών και διαρρήξεων.
Οι πλέον φιλήσυχες περιοχές της Αττικής και του Πειραιά βρίσκονται στον Αργοσαρωνικό. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ύδρα, οι Σπέτσες, η Αίγινα και ο Πόρος και ακολουθούν το Λαύριο, η Πεντέλη και ο Γέρακας.
Στη συμπρωτεύουσα, οι περιοχές με τις περισσότερες κλοπές και ληστείες εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, στην Ανατολική Πλευρά και στη Σταυρούπολη, ενώ οι πιο ήσυχες βρίσκονται στου Χαριλάου, στον Δενδροπόταμο και στο Πανόραμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
- Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους στην εποχή της AI
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442