Αποδοκιμασία των αυτονομιστών του Κεμπέκ στις τοπικές βουλευτικές εκλογές
Μεγάλη νίκη σημείωσε το Φιλελεύθερο Κόμμα του Κεμπέκ στις εκλογές για τη Βουλή του γαλλόφωνου Κεμπέκ. Ύστερα από εννέα χρόνια, το κόμμα του πρωθυπουργού της χώρας επιστρέφει στην εξουσία αφήνοντας στην αντιπολίτευση τους αυτονομιστές του Μπ.Λαντρί.
Μεγάλη νίκη σημείωσε το Φιλελεύθερο Κόμμα του Κέμπέκ στις εκλογές για τη Βουλή του γαλλόφωνου Κεμπέκ. Ύστερα από εννέα χρόνια, το κόμμα του πρωθυπουργού της χώρας επιστρέφει στην εξουσία αφήνοντας στην αντιπολίτευση τους αυτονομιστές του Μπερνάρ Λαντρί.
Όπως μετέδωσε το BBC, το κόμμα του 44χρονου Ζαν Καρέστ λαμβάνει 76 έδρες (επί συνόλου 125), έναντι 45 εδρών για το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπερνάρ Λαντρί.
«Οι πολίτες ψήφισαν αλλαγή και εμείς θα είμαστε η κυβέρνηση όλων των κατοίκων του Κεμπέκ» δήλωσε ο νικητής των εκλογών αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Σημείωνεται ότι ο Καρέστ προέρχεται από το κόμμα του ομοσπονδιακού πρωθυπουργού Ζαν Κρετιέν.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Πρόκειται για επιβεβαίωση ότι ο κίνδυνος της απόσχισης μπαίνει οριστικά στο περιθώριο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1995, οι αυτονομιστές που τώρα περνούν στην αντιπολίτευση είχαν διοργανώσει δημοψήφισμα για την απόσχιση του Κεμπέκ. Το αποτέλεσμα ήταν οριακά υπέρ της διατήρησης της ενότητας του Καναδά.
«Οι πολίτες του Κεμπέκ ψήφισαν κυβέρνηση που θα ασχοληθεί κυρίως με την οικονομική ανάπτυξη, αφήνοντας στην άκρη τα όνειρα για ανεξαρτησία της γαλλόφωνης περιοχής τους» ανέφερε ο ανταποκριτής του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου στο Μόντρεαλ.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.