Τρίτη 05 Μαϊου 2026
weather-icon 23o
Ποσό 250.000 ευρώ έστειλε η Ελλάδα στην Ιορδανία για την ανακούφιση του λαού του Ιράκ

Ποσό 250.000 ευρώ έστειλε η Ελλάδα στην Ιορδανία για την ανακούφιση του λαού του Ιράκ

Το ποσό των 250.000 ευρώ έστειλε την Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση στην πρεσβεία της χώρας μας στο Αμάν -κατόπιν εκκλήσεως και της ιορδανικής κυβέρνησης- με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληγέντα ιρακινό πληθυσμό, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή

71

Το ποσό των 250.000 ευρώ έστειλε την Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση στην πρεσβεία της χώρας μας στο Αμάν -κατόπιν εκκλήσεως και της ιορδανικής κυβέρνησης- με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληγέντα ιρακινό πληθυσμό, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος.

Το ποσό αυτό θα προωθηθεί στην ελληνική πρεσβεία στο Αμάν, καθώς η πρεσβεία της χώρας μας στη Βαγδάτη έχει εκκενωθεί. «Σκοπός μας είναι η χρηματοδότηση -από κοινού με την κυβέρνηση της Ιορδανίας- συγκεκριμένων δράσεων νοσηλευτικής αρωγής, καθώς η Ιορδανία ως γειτονική χώρα συντονίζει την προώθηση, με ίδια μεταφορικά μέσα, του συνόλου της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει συγκεντρωθεί στο Αμάν από πλείστες χώρες» είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Μέχρι σήμερα, η έλλειψη ασφάλειας στο εσωτερικό του Ιράκ, οι αναταραχές και η δράση εγκληματικών στοιχείων που εκμεταλλεύονται το κενό εξουσίας, δεν επιτρέπουν -προς το παρόν- την ασφαλή προώθηση -μέσω αεροδιαδρόμου με C-130- στη Βαγδάτη, ανθρωπιστικού υλικού -κυρίως φαρμάκων και τροφίμων- για την ανακούφιση του ιρακινού λαού» επισήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Και προσέθεσε: «Το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τα υπουργεία Αμυνας και Υγείας, καθώς και με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προετοιμασία και τον συντονισμό της κατευθείαν αποστολής -μόλις αυτό καταστεί δυνατό- κυρίως φαρμάκων, υλικού πρώτων βοηθειών και τροφίμων, τα οποία έχουν ήδη συγκεντρωθεί και αποθηκευτεί για τους τραυματίες που νοσηλεύονται στα ιρακινά νοσοκομεία και για το σύνολο του ιρακινού πληθυσμού. Το θέμα της κατευθείαν αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας θα επανεξετασθεί τη Δευτέρα, υπό το πρίσμα των ραγδαίων εξελίξεων στην περιοχή».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 05 Μαϊου 2026
Cookies