Ικανοποίηση του υπ.Παιδείας από την αύξηση της συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές
Την ικανοποίησή του για την αυξημένη συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές εξέφρασε ο Χρ.Ευθυμίου κατόπιν συνάντησής του με τον Κ.Σημίτη. Επισήμανε, πάντως, πως μολονότι η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια, στις εθνικές εκλογές η νεολαία ψηφίζει ΠΑΣΟΚ.
51
Την ικανοποίησή του για την αύξηση συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές εξέφρασε την Πέμπτη ο Χρ.Ευθυμίου κατόπιν συνάντησής του με τον Κ.Σημίτη. Επισήμανε, πάντως, πως μολονότι η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια, στις εθνικές εκλογές η νεολαία ψηφίζει ΠΑΣΟΚ.
«Νομίζω πως είναι 17 χρόνια ακριβώς που η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια, αλλά σε όλες τις εθνικές εκλογές έως τώρα, συμπεριλαμβανομένων και των εκλογών του Απριλίου του 2000, η νεολαία ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Και νομίζω επίσης, πώς δικαίως ψηφίζει ΠΑΣΟΚ γιατί είναι το κόμμα της ελπίδας και το κόμμα που εκφράζει τις αγωνίες, τις προοπτικές και τις ελπίδες της νέας γενιάς στο σύνολό της» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.
Ο Πέτρος Ευθυμίου προέβη στις σχετικές δηλώσεις μετά το πέρας 40λεπτης συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ενημέρωσε για θέματα και τα προβλήματα που αφορούν στα ΤΕΙ. Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, είναι «η ανάδειξη των προοπτικών των ΤΕΙ, η ανάδειξη των προοπτικών της Ανώτατης Εκπαίδευσης συνολικά και η συζήτηση των θεμάτων των ΤΕΙ που είναι το δεύτερο σκέλος της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας».
Επιπροσθέτως, υπήρξε και γενικότερη ενημέρωση προς τον Κ.Σημίτη για το σύνολο των πολιτικών του υπουργείου Παιδείας, καθώς στις 12-13 Απριλίου πραγματοποιούνται και οι πρώτες εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.
Απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους, ο Πέτρος Ευθυμίου ανέφερε, επιπλέον, πως την προσεχή Δευτέρα 14 Απριλίου, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους προέδρους των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), όπως έπραξε και με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαντόλνι κατέληξαν σε συμβιβασμό
- UEFA Champions League: Η καθηλωτική ρεβάνς Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν ζωντανά στο MEGA
- Handball Premier: ΑΕΚ – Ολυμπιακός, πράξη δεύτερη στους τελικούς
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Στους μύθους της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ, απαντάμε με αλήθειες
- Γαστούνη: Έσπασαν και έκαψαν το μαγαζί του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια
- Κρήτη: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά του νησιού
- Παναγής Παπαληγούρας: Γνώση των πραγματικών προβλημάτων
- Η ΕΕ ποντάρει δισεκατομμύρια σε γιγάντια data center για ΑΙ – Κάποιοι το θεωρούν μάταιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442