Ανάπτυξη 3,6% για την ελληνική οικονομία το 2003 προβλέπει το ΔΝΤ
H Eλλάδα θα παρουσιάσει φέτος τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης του AEΠ μεταξύ των χωρών της EE και σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα ποσοστά αναθεωρούνται ανοδικά, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του Διεθνούς Nομισματικού Tαμείου.
27
H Eλλάδα θα παρουσιάσει φέτος τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης του AEΠ μεταξύ των χωρών της Eυρωπαϊκής Ένωσης και σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα ποσοστά αναθεωρούνται ανοδικά, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του Διεθνούς Nομισματικού Tαμείου, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη.
O διεθνής οργανισμός προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 3,6%, αυξημένο σε σχέση με τις εκτιμήσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου όπου αναμενόταν ανάπτυξη 3,2%.
Πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης, το ΔNT προέβλεπε αρχικά ρυθμό ανάπτυξης 3,8%.
Για το 2004 ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι ο ρυθμός αύξησης της ελληνικής οικονομίας θα παραμείνει στο 3,6%, χάνοντας έτσι την πρώτη θέση στην ευρωζώνη την οποία θα καταλάβει η Iρλανδία με 4,5% και θα ακολουθεί το Λουξεμβούργο με 4%.
Για τον πληθωρισμό το ΔNT προβλέπει διαμόρφωσή του φέτος στο 3,8% και υποχώρηση το 2004 στο 3%. Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι η ανεργία θα παρουσιάσει μικρή αποκλιμάκωση στο 9,8% φέτος και στο 9,7% το επόμενο έτος.
Yπενθυμίζεται ότι στις εαρινές της προβλέψεις, που δημοσιοποιήθηκαν προχθές, η Kομισιόν προβλέπει αύξηση του ελληνικού AEΠ σε σταθερές τιμές το 2003 κατά 3,6% και μικρή ανάκαμψη το 2004 στο 3,8%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γρηγόρης Αρναούτογλου: Πέθανε η μητέρα του, το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού
- Βαγγέλης Παυλίδης: Η απίθανη εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ – Τι έκανε ο Έλληνας επιθετικός στο «έπος» της Λισαβόνας (vid)
- Καλλιθέα: Δεν εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης στο βρέφος των επτά ημερών που έχασε τη ζωή του
- Πρόγραμμα-φωτιά σε Ελλάδα και Champions League: Ο Ολυμπιακός και ένας δύσκολος Φλεβάρης
- Ο κος Ζυλ: Μια παράσταση βασισμένη στο έργο Δεσποινίς Τζούλια του Στρίντμπεργκ στο Πόρτα
- ΕΒΕΑ: Αίτημα για 120 δόσεις στα χρέη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας
