Μεικτή εικόνα στα χρηματιστήρια, ενισχύθηκε το δολάριο την Παρασκευή – Υποχωρεί το πετρέλαιο
Η Γουόλ Στριτ παρουσίασε μεικτή εικόνα και το δολάριο ενισχύθηκε την Παρασκευή, ενώ οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, καθώς η προέλαση των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη ενισχύει τις ελπίδες ότι ο πόλεμος του Ιράκ θα τελειώσει σύντομα.
27
Η Γουόλ Στριτ παρουσίασε μεικτή εικόνα και το δολάριο ενισχύθηκε την Παρασκευή, ενώ οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, καθώς η προέλαση των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη ενισχύει τις ελπίδες ότι ο πόλεμος του Ιράκ θα τελειώσει σύντομα.
Στη Γουόλ Στριτ, ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,94%, κλείνοντας στις 1.383,48 μονάδες, ενώ ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,45% στις 8.277,15 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,15% στις 3.814,40 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1,77% στις 2.837,96 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX «σκαρφάλωσε» υψηλότερα κατά 3,28% στις 2.654,07 μονάδες.
Νωρίτερα, ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχυόταν κατά 1,48% στις 2.267,09 μονάδες και ο ευρύτερος δείκτης FTSE Eurotop 300 σημείωνε κέρδη 1,37%.
Ώθηση στις αγορές έδωσαν η είδηση ότι οι Αμερικανοί κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Βαγδάτης και οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για παράδοση 2.500 Ιρακινών στρατιωτών της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.
Το ευρώ υποχωρούσε προς την περιοχή του 1,0720 δολαρίου, από 1,0758 χθες και 1,0960 την Τετάρτη. Το δολάριο ενισχυόταν και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 119,94 γεν.
Στην αγορά πετρελαίου επικράτησαν πτωτικές τάσεις, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εξελίξεις στο Ιράκ αλλά και την προσφορά πετρελαίου. Το αργό υποχωρούσε κατά 1,07 δολάριο στα 27,90 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ σημείωνε πτώση έως και 4% στα 24,40 δολάρια. Τον τελευταίο μήνα οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχωρούν κατά 25% σε σχέση με το υψηλό που είχαν προσεγγίσει πριν την έναρξη του πολέμου.
Τέλος, ο χρυσός έφτανε στα 323,85 δολάρια η ουγγιά, χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, έναντι 324,95 χθες στη Νέα Υόρκη.
Τελευταία ενημέρωση: 00:15
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442