Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος Συνήγορος του Πολίτη ο Γ.Καμίνης - Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ο Γ.Βέης

Νέος Συνήγορος του Πολίτη ο Γ.Καμίνης – Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ο Γ.Βέης

Την «αλλαγή φρουράς» σε δύο ανεξάρτητες Αρχές ενέκρινε την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Νέος Συνήγορος του Πολίτη -στη θέση του Ν.Διαμαντούρου- ορίζεται ο Γ.Καμίνης, και καθήκοντα προέδρου του ΑΣΕΠ αναλαμβάνει ο Γ.Βέης.

53

Την «αλλαγή φρουράς» σε δύο ανεξάρτητες Αρχές ενέκρινε την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Νέος Συνήγορος του Πολίτη -στη θέση του Ν.Διαμαντουρου- ορίζεται ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, και καθήκοντα προέδρου του ΑΣΕΠ θα αναλάβει ο έως πρότινως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Γιώργος Βέης.

Συγκεκριμένα, στη θέση του Νικηφόρου Διαμαντούρου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Ευρωπαίου Μεσολαβητή, τοποθετείται ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, και έως σήμερα βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Γιώργος Καμίνης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ανέφερε για τον κ. Καμίνη ότι υπήρξε επί 15ετία στέλεχος της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής και επιτυχημένος βοηθός Συνήγορος του Πολίτη.

Παράλληλα, τη θέση του απερχόμενου προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, Μ. Παπαδάκι, αναλαμβάνει ο καθηγητής του ΕΜΠ, και έως πρότινως αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γιώργος Βέης.

Ως νέοι αντιπρόεδροι του ΑΣΕΠ επελέγησαν ο τέως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Καβαλιέρος, και ο τέως γενικός διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών, Βασίλης Ανδρονόπουλος.

Όπως δήλωσε ο Απ. Κακλαμάνης, η Διάσκεψη των Προέδρων εξέφρασε την ευαρέσκειά της για όλα τα απερχόμενα μέλη του ΑΣΕΠ, για την υπευθυνότητά τους και τη συμβολή τους στην επιτυχία του θεσμού, αλλά και την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την «ιεραποστολική» προσπάθεια που κατέβαλε ο απερχόμενος πρόεδρος, Μ.Παπαδάκις.

Το ΑΣΕΠ έκανε ένα τεράστιο βήμα για να περάσει η χώρα «από την εποχή της πελατειακής αντίληψης, σε μια νέα εποχή» επισήμανε ο κ. Κακλαμάνης, και προσέθεσε ότι χρειάζεται επιτάχυνση των διαδικασιών και ενίσχυση της υποδομής του Συμβουλίου.

Το διακομματικό συλλογικό όργανο της Βουλής κατέληξε ομοφώνως στην επιλογή των επικεφαλής των δύο Αρχών.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ είχε προτείνει τον καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη για την θέση του Συνηγόρου του Πολίτη. Σχετικά, ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε ότι «τώρα θα ήταν λάθος να μη συνεχίσουμε το θεσμό με ένα στέλεχος που τον έχει ζήσει από την πρώτη ημέρα», και επισήμανε ότι η απόφαση της Διάσκεψης δεν αποτελεί αποδοκιμασία προς το πρόσωπο του κ. Μακρυδημήτρη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024