Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη εξετάστηκε στη δίκη της 17Ν

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη εξετάστηκε στη δίκη της 17Ν

Με την εξέταση της απόπειρας δολοφονίας κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη της 17Ν στο Τριμελές Εφετείο. Ο επιχειρηματίας, καταθέντοντας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρξαν πολιτικά κίνητρα στην επίθεση εναντίον του.

53

Με την εξέταση της απόπειρας δολοφονίας κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη συνεχίστηκε την Τετάρτη η δίκη της 17Ν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο επιχειρηματίας, καταθέντοντας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρξαν πολιτικά κίνητρα στην επίθεση εναντίον του.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι σκοπός των δραστών ήταν να τον σκοτώσουν, αλλά -όπως είπε- δεν γνωρίζει ποια ήταν τα κίνητρά τους.

«Ούτε πολιτικό πρόσωπο είμαι, ούτε με την πολιτική ασχολήθηκα, ούτε σε κανένα σκάνδαλο είμαι αναμεμειγμένος» επισήμανε ο Β.Βαρδινογιάννης.

Παράλληλα, τόνισε ότι εάν το αυτοκίνητό του δεν ήταν θωρακισμένο και εάν η απόσταση βολής ήταν μεγαλύτερη, η απόπειρα εναντίον του θα είχε πετύχει, καθώς δύο εκ των τριών ρουκετών που πυροδοτήθηκαν χτύπησαν το όχημά του.

Ο κ. Βαρδινογιάννης ανέφερε ότι μετά από την επίθεση και επί δύο έτη ερεύνησε την υπόθεση, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. «Έφερα ξένους εδώ, αλλά δεν είχα κανένα αποτέλεσμα. Έψαξα να βρώ ποιοί είναι, αλλά δεν τους βρήκα. Ήμουν άτυχος για να τους βρώ» είπε.

Λίγο πριν από τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας, το λόγο ζήτησε ο Δημήτηρης Κουφοντίνας, ο οποίος σημείωσε ότι αν και το δικαστήριο έχει εκδώσει απόφαση ότι τα εγκλήματα της 17Ν δεν είναι πολιτικά, εντούτοις υποβάλλονται ερωτήσεις για πολιτικά ζητήματα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην προκήρυξη που είχε εκδοθεί μετά από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, στην οποία περιέχονται αναφορές στην υπόθεση Κοσκωτά. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε: «ξέρουμε ότι τον Κοσκωτά τον χρησιμοποίησαν κάποιοι για να δημιουργήσουν έναν εκδοτικό μηχανισμό για δικές τους επιδιώξεις. Μετά τον πήρε το ΠΑΣΟΚ, και φυσικά έδιωξε τον Παύλο Μπακογιάννη».

Την Τετάρτη, ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της υπόθεσης της δολοφονίας του βουλευτή της ΝΔ. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τις καταθέσεις μαρτύρων για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη, που πραγματοποιήθηκε στις 20/11/90, στη Νέα Ερυθραία.

Υπενθυμίζεται ότι ως δράστες της επίθεσης κατηγορούνται οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός και Ηρακλής Κωστάρης.

Τελευταία ενημέρωση 15:45

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024